Ciasto z serka mascarpone

Ciasto z serka mascarpone
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.27
11
Średnia 3.27 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Herbatniki  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Dżem truskawkowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z serka mascarpone
  1. 1. Śmietanę lekko ubijamy.
    Śmietanę lekko ubijamy.
  2. 2. Dodajemy do niej cukier i ubijamy razem na sztywną masę. Pod sam koniec ubijania dodajemy jogurt.
  3. 3. Do osobnego naczynia przekładamy serek mascarpone, lekko go miksujemy by łatwiej go było później połączyć ze śmietaną.
    Do osobnego naczynia przekładamy serek mascarpone, lekko go miksujemy by łatwiej go było później połączyć ze śmietaną.
  4. 4. Delikatnie łączymy serek ze śmietaną.
    Delikatnie łączymy serek ze śmietaną.
  5. 5. Rozpuszczamy masło w rondelku.
    Rozpuszczamy masło w rondelku.
  6. 6. Herbatniki kruszymy.
    Herbatniki kruszymy.
  7. 7. Mieszamy herbatniki z masłem.
    Mieszamy herbatniki z masłem.
  8. 8. Dno niewielkiej tortownicy wykładamy masą herbatnikowo-maślaną.
    Dno niewielkiej tortownicy wykładamy masą herbatnikowo-maślaną.
  9. 9. Na herbatniki przekładamy masę serową. Wygładzamy powierzchnię i wstawiamy ciasto na kilka-kilkanaście godzin do lodówki.
    Na herbatniki przekładamy masę serową. Wygładzamy powierzchnię i wstawiamy ciasto na kilka-kilkanaście godzin do lodówki.
  10. 10. Gotowe ciasto delikatnie wyjmujemy z tortownicy.
    Gotowe ciasto delikatnie wyjmujemy z tortownicy.
  11. 11. Przed podaniem dekorujemy ciasto dżemem truskawkowym. W sezonie letnim - zmiksowanymi świeżymi truskawkami.
    Przed podaniem dekorujemy ciasto dżemem truskawkowym. W sezonie letnim - zmiksowanymi świeżymi truskawkami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 6-8
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
ja rowniez ograniczam ;) kupujesz tylko maestro czy inne produkty z serii bez e tez? bo ja ogolnie ...
Jedyne co daje radę to cebula - jajka wyjdą ładnie brązowe. A co do reszty ... zmarnowałem ...
polecam te sposoby ;)
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.112