Curry z krewetkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
4
Średnia 2.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Mleko kokosowe  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Sos rybny - Nam Pla  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Curry z krewetkami
  1. 1. Gotujemy ryż we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
  2. 2. Kroimy szalotkę w cienkie półplasterki, a czosnek drobno siekamy.
  3. 3. Siekamy również liście bazylii.
  4. 4. W woku rozgrzewamy oliwę.
  5. 5. Wrzucamy do woka kminek, szalotkę i czosnek. Całość razem podsmażamy.
  6. 6. Dodajemy pastę curry, mieszamy i smażymy jeszcze przez 1-2 minuty.
  7. 7. Wlewamy do woka mleko kokosowe oraz dodajemy do sosu bazylię, skórkę startą z limonki, cukier i sos rybny. Dusimy sos przez kilka minut na małym ogniu.
  8. 8. Dodajemy krewetki i cały czas mieszając dusimy je przez 5-7 minut.
  9. 9. Doprawiamy sos do smaku, dodajemy kolendrę, a następnie polewamy nim ugotowany ryż.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.76