Curry z krewetkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
4
Średnia 2.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Mleko kokosowe  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Sos rybny - Nam Pla  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Kmin  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Curry z krewetkami
  1. 1. Gotujemy ryż we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
  2. 2. Kroimy szalotkę w cienkie półplasterki, a czosnek drobno siekamy.
  3. 3. Siekamy również liście bazylii.
  4. 4. W woku rozgrzewamy oliwę.
  5. 5. Wrzucamy do woka kminek, szalotkę i czosnek. Całość razem podsmażamy.
  6. 6. Dodajemy pastę curry, mieszamy i smażymy jeszcze przez 1-2 minuty.
  7. 7. Wlewamy do woka mleko kokosowe oraz dodajemy do sosu bazylię, skórkę startą z limonki, cukier i sos rybny. Dusimy sos przez kilka minut na małym ogniu.
  8. 8. Dodajemy krewetki i cały czas mieszając dusimy je przez 5-7 minut.
  9. 9. Doprawiamy sos do smaku, dodajemy kolendrę, a następnie polewamy nim ugotowany ryż.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.699