Łosoś w warzywach gotowany na parze

Łosoś w warzywach gotowany na parze
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.46
24
Średnia 3.46 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal = 0 kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Papryka ostra w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś w warzywach gotowany na parze
  1. 1. Filet z łososia przyprawiamy solą, pieprzem, ostra papryką i oregano.
  2. 2. Obieramy marchewkę i kroimy w plasterki.
  3. 3. Przygotowujemy papier do gotowania, najlepiej w jakimś głębokim talerzu lub misce, żeby było wygodnie układać warzywa. (Papier do gotowania którego użyłam to nowość na rynku, silikonowany papier, który nie przepuszcza wody, można w nim ułożyć warzywa, mięso i gotować w wodzie niczym w parowarze. Nie potrzebuje parowaru, żeby mieć miękkie i soczyste warzywa i mięso, z zachowanymi witaminami i składnikami mineralnymi :))
  4. 4. Na papierze układamy marchewkę, posypujemy oregano, następnie na niej kładziemy łososia.
    Na papierze układamy marchewkę, posypujemy oregano, następnie na niej kładziemy łososia.
  5. 5. Dookoła łososia układamy ziemniaki, posypujemy przyprawą do ziemniaków.
    Dookoła łososia układamy ziemniaki, posypujemy przyprawą do ziemniaków.
  6. 6. Na wierzchu układamy pokrojoną w paski paprykę, a na niej kawałki cukinii.
    Na wierzchu układamy pokrojoną w paski paprykę, a  na niej kawałki cukinii.
  7. 7. Z papieru formujemy sakiewkę i zawiązujemy na górze. Następnie wkładamy ją do wrzącej wody. Gotujemy około 20 minut.
    Z papieru formujemy sakiewkę i zawiązujemy na górze. Następnie wkładamy ją do wrzącej wody. Gotujemy około 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Nie mogę obejść się bez kawy, dla mnie kawa to konieczność. Codziennie obowiązkowo jedna ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.607