Panna Cotta

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Panna Cotta
  1. 1. Mieszamy żelatynę z wodą.
  2. 2. Do garnka wlewamy mleko i śmietankę, wsypujemy cukier i ekstrakt z wanilii.
  3. 3. Czekoladę kruszymy na drobne kawałki lub ścieramy ją na tarce, a następnie dodajemy do mleka ze śmietanką.
  4. 4. Cały czas mieszając podgrzewamy do momentu, aż cukier i czekolada całkowicie się rozpuszczą.
  5. 5. Całość zagotowujemy i natychmiast zestawiamy z kuchenki.
  6. 6. Dodajemy żelatynę dokładnie mieszamy.
  7. 7. Przekładamy powstałą masę do dwóch jednakowych miseczek i studzimy. Następnie przykrywamy je folią spożywczą lub aluminiową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  8. 8. Miseczki z deserem kolejno zamaczamy na chwilę w ciepłej wodzie, szybko je wyjmujemy, przykrywamy deserowym talerzykiem, całość odwracamy do góry dnem i wyjmujemy masę.
  9. 9. Truskawki (mogą być mrożone) miksujemy, doprawiamy do smaku odrobiną cukru i polewamy nimi deser.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.312