Panna Cotta

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Panna Cotta
  1. 1. Mieszamy żelatynę z wodą.
  2. 2. Do garnka wlewamy mleko i śmietankę, wsypujemy cukier i ekstrakt z wanilii.
  3. 3. Czekoladę kruszymy na drobne kawałki lub ścieramy ją na tarce, a następnie dodajemy do mleka ze śmietanką.
  4. 4. Cały czas mieszając podgrzewamy do momentu, aż cukier i czekolada całkowicie się rozpuszczą.
  5. 5. Całość zagotowujemy i natychmiast zestawiamy z kuchenki.
  6. 6. Dodajemy żelatynę dokładnie mieszamy.
  7. 7. Przekładamy powstałą masę do dwóch jednakowych miseczek i studzimy. Następnie przykrywamy je folią spożywczą lub aluminiową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  8. 8. Miseczki z deserem kolejno zamaczamy na chwilę w ciepłej wodzie, szybko je wyjmujemy, przykrywamy deserowym talerzykiem, całość odwracamy do góry dnem i wyjmujemy masę.
  9. 9. Truskawki (mogą być mrożone) miksujemy, doprawiamy do smaku odrobiną cukru i polewamy nimi deser.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.918