Krewetki smażone na maśle czosnkowym

Krewetki smażone na maśle czosnkowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.44
16
Średnia 4.44 / 5 (16 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Krewetki  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krewetki smażone na maśle czosnkowym
  1. 1. Krewetki rozmrażamy, płuczemy pod zimną, bieżącą wodą i osuszamy, np. za pomocą kuchennego papierowego ręcznika.
  2. 2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez wyciskacz.
  3. 3. Mieszamy czosnek z miękkim masłem oraz solą i pieprzem.
  4. 4. Na dość głębokiej patelni rozgrzewamy 2/3 porcji przygotowanego masła czosnkowego.
  5. 5. Dodajemy krewetki i smażymy je przez 3-5 minut.
  6. 6. Dodajemy pozostałą część masła oraz posiekaną natkę pietruszki i smażymy całość jeszcze przez chwilę.
    Dodajemy pozostałą część masła oraz posiekaną natkę pietruszki i smażymy całość jeszcze przez chwilę.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nie tylko pierogi warto w tej restauracji zjeśc, ale także ruskie i kopytka. Wszystko jest ...
Halo ,,czy będąc w helsinkach czyli na południu finlandii możesz oceniać kuchnie fińska i ...
Dla Joanny, bałkanistki: Też miałem ten problem z kawą paloną na bałkańską modłę - taka ...
Wody lecznicze ~ Gość
Mnie rowniez interesuje, ile zaleca sie pic Slotwinki na dobe, niestety nigdzie nie znalazlam ...
ja magnez mam na lodófce ;>
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.604