Gulasz z indyka

Gulasz z indyka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
4
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz z indyka
  1. 1. Mięso z piersi indyka myjemy i kroimy w kostkę.
    Mięso z piersi indyka myjemy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
    Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
  3. 3. W garnku rozgrzewamy olej i szklimy na nim posiekaną drobno cebulę.
    W garnku rozgrzewamy olej i szklimy na nim posiekaną drobno cebulę.
  4. 4. Do garnka dodajemy przyprawione mięso. Obsmażamy je często mieszając na dość dużym ogniu. Dzięki temu mięso nie będzie twarde.
    Do garnka dodajemy przyprawione mięso. Obsmażamy je często mieszając na dość dużym ogniu. Dzięki temu mięso nie będzie twarde.
  5. 5. Gdy kawałki mięsa będą obsmażone z każdej strony, zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości (około 20 minut).
    Gdy kawałki mięsa będą obsmażone z każdej strony, zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości (około 20 minut).
  6. 6. Pod koniec duszenia do gulaszu dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
    Pod koniec duszenia do gulaszu dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.739