Ciemny sos pieczeniowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.89
9
Średnia 3.89 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Schab wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciemny sos pieczeniowy
  1. 1. Pokrojone mięso dopraw według uznania.
  2. 2. Na patelni rozgrzej 4-5 łyżek oleju i na małym ogniu podsmaż mięso z każdej strony.
  3. 3. Dodaj pokrojoną cebulę i smaż jeszcze przez chwilę, aby nabrała złocistego koloru.
  4. 4. Przełóż mięso do garnka i zalej je częścią rosołu.
  5. 5. Pozostałą część rosołu wlej na patelnię, zamieszaj i całość przelej do garnka z mięsem.
  6. 6. Dodaj liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na bardzo małym ogniu przez około 50-60 minut.
  7. 7. Gdy mięso będzie miękkie, odlej niewielką ilość sosu i dokładnie wymieszaj go z mąką, a następnie cały czas mieszając sos wlej do garnka.
  8. 8. Zagotuj sos i dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.748