Ciemny sos pieczeniowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.89
9
Średnia 3.89 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Schab wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciemny sos pieczeniowy
  1. 1. Pokrojone mięso dopraw według uznania.
  2. 2. Na patelni rozgrzej 4-5 łyżek oleju i na małym ogniu podsmaż mięso z każdej strony.
  3. 3. Dodaj pokrojoną cebulę i smaż jeszcze przez chwilę, aby nabrała złocistego koloru.
  4. 4. Przełóż mięso do garnka i zalej je częścią rosołu.
  5. 5. Pozostałą część rosołu wlej na patelnię, zamieszaj i całość przelej do garnka z mięsem.
  6. 6. Dodaj liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na bardzo małym ogniu przez około 50-60 minut.
  7. 7. Gdy mięso będzie miękkie, odlej niewielką ilość sosu i dokładnie wymieszaj go z mąką, a następnie cały czas mieszając sos wlej do garnka.
  8. 8. Zagotuj sos i dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.8