Pizza ze szpinakiem

Pizza ze szpinakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal =  kcal
Mąka żytnia razowa typ 2000  g  x  kcal =  kcal
Zakwas żytni  g  x   kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko 2%  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza ze szpinakiem
  1. 1. Do miski przesiewamy mąki i dodajemy sól.
    Do miski przesiewamy mąki i dodajemy sól.
  2. 2. Do szklanki wkładamy zakwas.
    Do szklanki wkładamy zakwas.
  3. 3. Podgrzewamy mleko i wlewamy do szklanki. Dodajemy drożdże i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
    Podgrzewamy mleko i wlewamy do szklanki. Dodajemy drożdże i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
  4. 4. Do miski z mąką wlewamy drożdże i 1 łyżkę oleju.
    Do miski z mąką wlewamy drożdże i 1 łyżkę oleju.
  5. 5. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę i odstawiamy w przykrytej misce do wyrośnięcia na około 1h.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i wrzucamy drobno posiekaną cebulę.
    Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i wrzucamy drobno posiekaną cebulę.
  7. 7. Do cebuli wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy aż sos zgęstnie. Pod koniec dodajemy pieprz.
    Do cebuli wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy aż sos zgęstnie. Pod koniec dodajemy pieprz.
  8. 8. Na patelni rozgrzewamy 0,5 łyżki oleju, wsypujemy szpinak i chwilę podsmażamy. Szpinak przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
    Na patelni rozgrzewamy 0,5 łyżki oleju, wsypujemy szpinak i chwilę podsmażamy. Szpinak przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  9. 9. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozciągamy je na blacie kuchennym. Brzegi pozostawiamy nieco grubsze.
  10. 10. Na ciasto wlewamy sos i układamy szpinak.
    Na ciasto wlewamy sos i układamy szpinak.
  11. 11. Kroimy boczek i cebulę i układamy na pizzy. Pizze pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez około 30 minut. Niestety zdjęcie zostało wykonane przed upieczeniem - bo pizza bardzo szybko zniknęła. Smacznego!
    Kroimy boczek i cebulę i układamy na pizzy. Pizze pieczemy w rozgrzanym do 200°C  piekarniku przez około 30 minut. Niestety zdjęcie zostało wykonane przed upieczeniem - bo pizza bardzo szybko zniknęła.
Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Sezon:
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.337