Pizza ze szpinakiem

Pizza ze szpinakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal =  kcal
Mąka żytnia razowa typ 2000  g  x  kcal =  kcal
Zakwas żytni  g  x   kcal =  kcal
Drożdże piekarskie  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko 2%  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Szpinak  g  x  kcal =  kcal
Boczek wędzony  g  x   kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Cebula biała  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pizza ze szpinakiem
  1. 1. Do miski przesiewamy mąki i dodajemy sól.
    Do miski przesiewamy mąki i dodajemy sól.
  2. 2. Do szklanki wkładamy zakwas.
    Do szklanki wkładamy zakwas.
  3. 3. Podgrzewamy mleko i wlewamy do szklanki. Dodajemy drożdże i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
    Podgrzewamy mleko i wlewamy do szklanki. Dodajemy drożdże i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
  4. 4. Do miski z mąką wlewamy drożdże i 1 łyżkę oleju.
    Do miski z mąką wlewamy drożdże i 1 łyżkę oleju.
  5. 5. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę i odstawiamy w przykrytej misce do wyrośnięcia na około 1h.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i wrzucamy drobno posiekaną cebulę.
    Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i wrzucamy drobno posiekaną cebulę.
  7. 7. Do cebuli wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy aż sos zgęstnie. Pod koniec dodajemy pieprz.
    Do cebuli wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy aż sos zgęstnie. Pod koniec dodajemy pieprz.
  8. 8. Na patelni rozgrzewamy 0,5 łyżki oleju, wsypujemy szpinak i chwilę podsmażamy. Szpinak przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
    Na patelni rozgrzewamy 0,5 łyżki oleju, wsypujemy szpinak i chwilę podsmażamy. Szpinak przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  9. 9. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozciągamy je na blacie kuchennym. Brzegi pozostawiamy nieco grubsze.
  10. 10. Na ciasto wlewamy sos i układamy szpinak.
    Na ciasto wlewamy sos i układamy szpinak.
  11. 11. Kroimy boczek i cebulę i układamy na pizzy. Pizze pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez około 30 minut. Niestety zdjęcie zostało wykonane przed upieczeniem - bo pizza bardzo szybko zniknęła. Smacznego!
    Kroimy boczek i cebulę i układamy na pizzy. Pizze pieczemy w rozgrzanym do 200°C  piekarniku przez około 30 minut. Niestety zdjęcie zostało wykonane przed upieczeniem - bo pizza bardzo szybko zniknęła.
Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Sezon:
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.971