Pieczony omlet z szynką

Pieczony omlet z szynką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.4
5
Średnia 4.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Groszek konserwowy  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Cząber ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony omlet z szynką
  1. 1. Rozdzielamy żółtka od białek. Do żółtek wsypujemy mąkę.
    Rozdzielamy żółtka od białek. Do żółtek wsypujemy mąkę.
  2. 2. Miksujemy żółtka z mąką. Dodajemy przyprawy.
    Miksujemy żółtka z mąką. Dodajemy przyprawy.
  3. 3. Z białek bijemy sztywną pianę.
    Z białek bijemy sztywną pianę.
  4. 4. Łączymy pianę z żółtkami. Najpierw dodajemy 1-2 łyżki piany i energicznie mieszamy, a dopiero potem stopniowo dodajemy resztę piany i delikatnie mieszamy.
    Łączymy pianę z żółtkami. Najpierw dodajemy 1-2 łyżki piany i energicznie mieszamy, a dopiero potem stopniowo dodajemy resztę piany i delikatnie mieszamy.
  5. 5. Przelewamy ciasto do natłuszczonej niewielkiej tortownicy.
    Przelewamy ciasto do natłuszczonej niewielkiej tortownicy.
  6. 6. Szynkę kroimy w kostkę.
    Szynkę kroimy w kostkę.
  7. 7. Ser również kroimy w kostkę.
    Ser również kroimy w kostkę.
  8. 8. Na ciasto przekładamy groszek i szynkę, całość posypujemy serem.
    Na ciasto przekładamy groszek i szynkę, całość posypujemy serem.
  9. 9. Wstawiamy omlet do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez około 20 minut.
    Wstawiamy omlet do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez około 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: jajka
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.795