Donaty

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże suszone  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Donaty
  1. 1. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie z łyżką cukru i odstawiamy na kilka minut do wyrośnięcia.
  2. 2. Mieszamy mąkę z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, po czym dodajemy drożdże i mieszamy.
  3. 3. Wlewamy rozpuszczone w garnku masło, letnie mleko i jaja lekko ubite.
  4. 4. Zagniatamy ciasto, po czym odstawiamy je do wyrośnięcia na ok. godzinę.
  5. 5. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość palca, wykrawamy okrągłe ciastka szklanką, a środek wydrążamy kieliszkiem.
  6. 6. Ponownie odstawiamy ciasto do wyrośnięcia, po czym smażymy donaty na rozgrzanym oleju.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.534