Placki potworki

Placki potworki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
7
Średnia 3 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Placki potworki
  1. 1. Ziemniaki gotujemy i zostawiamy do wystygnięcia. Osobiście robię to zawsze z ziemniaków z "wczorajszego" obiadu, zawsze się znajdzie jakiś niejadek. Takie rozgniecione ziemniaki przecieramy jeszcze przez tarkę aby się pozbyć grudek.
    Ziemniaki gotujemy i zostawiamy do wystygnięcia.
Osobiście robię to zawsze z ziemniaków z
  2. 2. Wbijamy jajko.
    Wbijamy jajko.
  3. 3. Dosypujemy mąki, na początek 3 duże łyżki, i w trakcie mieszania jeszcze kilka łyżek, tak żeby ciasto nie było klejące.
    Dosypujemy mąki, na początek 3 duże łyżki, i w trakcie mieszania jeszcze kilka łyżek, tak żeby ciasto nie było klejące.
  4. 4. Dla tych co nie mają stolnicy polecam kuchenny blat. Posypujemy blat mąką, żeby przy wałkowaniu ciasto się nie przykleiło.
    Dla tych co nie mają stolnicy polecam kuchenny blat.
Posypujemy blat mąką, żeby przy wałkowaniu ciasto się nie przykleiło.
  5. 5. Jak już odgrzebiemy wałek między kuchennymi sprzętami, wałkujemy ciasto tak na 5 do 10 mm.
    Jak już odgrzebiemy wałek między kuchennymi sprzętami, wałkujemy ciasto tak na 5 do 10 mm.
  6. 6. Dlaczego potworki? To te wspomnienia z dzieciństwa jak mama robiła ciasto, a mały szkrab siedział z tępym nożem i wycinał to na co mu tylko wyobraźnia pozwoliła.
    Dlaczego potworki? To te wspomnienia z dzieciństwa jak mama robiła ciasto, a mały szkrab siedział z tępym nożem i wycinał to na co mu tylko wyobraźnia pozwoliła.
  7. 7. Smażymy, to już raczej z udziałem dorosłych. Lekko zarumienione zdejmujemy na talerz
    Smażymy, to już raczej z udziałem dorosłych.
Lekko zarumienione zdejmujemy na talerz
  8. 8. Posypujemy cukrem waniliowym i cukrem pudrem i Voila!
    Posypujemy cukrem waniliowym i cukrem pudrem i Voila!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ziemniaki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.666