Makaron konopny z pieczonymi pomidorami i brokułami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
makaron konopny - 125 g
obrane nasiona konopi lub słonecznika/dyni - 1 łyżka stołowa
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej konopny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron konopny z pieczonymi pomidorami i brokułami
  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 150°C.
  2. 2. Przekrój pomidory na połówki, wyłóż je na blasze przecięciem do góry i skropl olejem konopnym.
  3. 3. Ułóż blachę na środku piekarnika i piecz przez 45min, aż pomidory zmiękną, ale utrzymają swój kształt.
  4. 4. Marynata: do małej miski wrzuć drobno posiekaną pietruszkę, startą skórkę z cytryny i posiekany czosnek. Przykryj i odstaw.
  5. 5. Podczas gdy pomidory są w piekarniku ugotuj makaron według przepisu: wrzuć do wrzątku, gotuj przez 6-10 minut, aż makaron zmięknie, mieszając od czasu do czasu.
  6. 6. Brokuły wrzuć do wrzątku, gotuj przez 3-5min.
  7. 7. Odcedź makaron, wrzuć do naczynia. Wyciągnij pomidory z piekarnika i dodaj do naczynia z makaronem. Dodaj do nich brokuły, nasiona konopi oraz sos. Wymieszaj bardzo delikatnie, aż składniki się połączą. Serwuj na gorąco.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.049