Makaron konopny z pieczonymi pomidorami i brokułami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
makaron konopny - 125 g
obrane nasiona konopi lub słonecznika/dyni - 1 łyżka stołowa
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej konopny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron konopny z pieczonymi pomidorami i brokułami
  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 150°C.
  2. 2. Przekrój pomidory na połówki, wyłóż je na blasze przecięciem do góry i skropl olejem konopnym.
  3. 3. Ułóż blachę na środku piekarnika i piecz przez 45min, aż pomidory zmiękną, ale utrzymają swój kształt.
  4. 4. Marynata: do małej miski wrzuć drobno posiekaną pietruszkę, startą skórkę z cytryny i posiekany czosnek. Przykryj i odstaw.
  5. 5. Podczas gdy pomidory są w piekarniku ugotuj makaron według przepisu: wrzuć do wrzątku, gotuj przez 6-10 minut, aż makaron zmięknie, mieszając od czasu do czasu.
  6. 6. Brokuły wrzuć do wrzątku, gotuj przez 3-5min.
  7. 7. Odcedź makaron, wrzuć do naczynia. Wyciągnij pomidory z piekarnika i dodaj do naczynia z makaronem. Dodaj do nich brokuły, nasiona konopi oraz sos. Wymieszaj bardzo delikatnie, aż składniki się połączą. Serwuj na gorąco.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.742