Makaron konopny z pieczonymi pomidorami i brokułami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
makaron konopny - 125 g
obrane nasiona konopi lub słonecznika/dyni - 1 łyżka stołowa
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Brokuł  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Olej konopny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron konopny z pieczonymi pomidorami i brokułami
  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 150°C.
  2. 2. Przekrój pomidory na połówki, wyłóż je na blasze przecięciem do góry i skropl olejem konopnym.
  3. 3. Ułóż blachę na środku piekarnika i piecz przez 45min, aż pomidory zmiękną, ale utrzymają swój kształt.
  4. 4. Marynata: do małej miski wrzuć drobno posiekaną pietruszkę, startą skórkę z cytryny i posiekany czosnek. Przykryj i odstaw.
  5. 5. Podczas gdy pomidory są w piekarniku ugotuj makaron według przepisu: wrzuć do wrzątku, gotuj przez 6-10 minut, aż makaron zmięknie, mieszając od czasu do czasu.
  6. 6. Brokuły wrzuć do wrzątku, gotuj przez 3-5min.
  7. 7. Odcedź makaron, wrzuć do naczynia. Wyciągnij pomidory z piekarnika i dodaj do naczynia z makaronem. Dodaj do nich brokuły, nasiona konopi oraz sos. Wymieszaj bardzo delikatnie, aż składniki się połączą. Serwuj na gorąco.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.879