Makaron konopny z pieczonymi warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej konopny  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron konopny z pieczonymi warzywami
  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 200°C, Gas
  2. 2. Umieść warzywa: cebulę (pokrojoną w 8 klinów), paprykę (pozbawione nasion i pokrojone na kawałki 2 cm), cukinię (pokrojona w grube równe kawałki), czosnek i liście tymianku w misce i zalej oliwą. Wyłóż równomiernie na brytfance, umieść w centrum piekarnika i piecz przez 20minut.
  3. 3. Wyciągnij brytfankę z piekarnika i usuń czosnek. Dodaj przekrojone w pół pomidory koktajlowe, przemieszaj wszystko i wsadź z powrotem do piekarnika na kolejne 10 min, aż warzywa zmiękną i nabiorą koloru.
  4. 4. Podczas gdy warzywa są w piekarniku, ugotuj makaron według przepisu: wrzuć do wrzątku, gotuj przez 6-10 minut, aż makaron zmięknie, mieszając od czasu do czasu.
  5. 5. Odcedź makaron, wrzuć do miski, do makaronu dodaj drobno posiekany czosnek i dokładnie wymieszaj. Ostrożnie dodaj pieczonych warzyw i świeżych liści bazylii. Podawaj skropione olejem konopnym.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd244674 buy claritin dulcolax femara geriforte calan sr buy prevacid
wh0cd897376 where to buy vermox where to buy prednisone online without a script cymbalta advair
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.672