Makaron konopny z pieczonymi warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Olej konopny  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron konopny z pieczonymi warzywami
  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 200°C, Gas
  2. 2. Umieść warzywa: cebulę (pokrojoną w 8 klinów), paprykę (pozbawione nasion i pokrojone na kawałki 2 cm), cukinię (pokrojona w grube równe kawałki), czosnek i liście tymianku w misce i zalej oliwą. Wyłóż równomiernie na brytfance, umieść w centrum piekarnika i piecz przez 20minut.
  3. 3. Wyciągnij brytfankę z piekarnika i usuń czosnek. Dodaj przekrojone w pół pomidory koktajlowe, przemieszaj wszystko i wsadź z powrotem do piekarnika na kolejne 10 min, aż warzywa zmiękną i nabiorą koloru.
  4. 4. Podczas gdy warzywa są w piekarniku, ugotuj makaron według przepisu: wrzuć do wrzątku, gotuj przez 6-10 minut, aż makaron zmięknie, mieszając od czasu do czasu.
  5. 5. Odcedź makaron, wrzuć do miski, do makaronu dodaj drobno posiekany czosnek i dokładnie wymieszaj. Ostrożnie dodaj pieczonych warzyw i świeżych liści bazylii. Podawaj skropione olejem konopnym.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.806