Bitki wołowe w sosie

Bitki wołowe w sosie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.32
25
Średnia 3.32 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ligawa wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bitki wołowe w sosie
  1. 1. Mięso kroimy na centymetrowe plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy dość solidnie.
    Mięso kroimy na centymetrowe plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy dość solidnie.
  2. 2. Rozbite mięso delikatnie podsmażamy.
    Rozbite mięso delikatnie podsmażamy.
  3. 3. Podsmażone mięso wrzucamy do głębokiej patelni lub woka, zalewamy wszystko wodą i dodajemy pokrojoną cebulę i liść laurowy. Dla smaku dodajemy Vegetę.
    Podsmażone mięso wrzucamy do głębokiej patelni lub woka, zalewamy wszystko wodą i dodajemy pokrojoną cebulę i liść laurowy. 
Dla smaku dodajemy Vegetę.
  4. 4. Taką mieszankę dusimy pod przykryciem ok 1,5-2.
    Taką mieszankę dusimy pod przykryciem ok 1,5-2.
  5. 5. Osobiście uwielbiam bitki z kluskami śląskimi lub kopytkami, bardzo dobre są także z ziemniaczkami, podajemy polane sosem który idealnie podkreśla smak całego dania.
    Osobiście uwielbiam bitki z kluskami śląskimi lub kopytkami,
bardzo dobre są także z ziemniaczkami, podajemy polane sosem który idealnie podkreśla smak całego dania.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.657