Bitki wołowe w sosie

Bitki wołowe w sosie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.32
25
Średnia 3.32 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ligawa wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bitki wołowe w sosie
  1. 1. Mięso kroimy na centymetrowe plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy dość solidnie.
    Mięso kroimy na centymetrowe plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy dość solidnie.
  2. 2. Rozbite mięso delikatnie podsmażamy.
    Rozbite mięso delikatnie podsmażamy.
  3. 3. Podsmażone mięso wrzucamy do głębokiej patelni lub woka, zalewamy wszystko wodą i dodajemy pokrojoną cebulę i liść laurowy. Dla smaku dodajemy Vegetę.
    Podsmażone mięso wrzucamy do głębokiej patelni lub woka, zalewamy wszystko wodą i dodajemy pokrojoną cebulę i liść laurowy. 
Dla smaku dodajemy Vegetę.
  4. 4. Taką mieszankę dusimy pod przykryciem ok 1,5-2.
    Taką mieszankę dusimy pod przykryciem ok 1,5-2.
  5. 5. Osobiście uwielbiam bitki z kluskami śląskimi lub kopytkami, bardzo dobre są także z ziemniaczkami, podajemy polane sosem który idealnie podkreśla smak całego dania.
    Osobiście uwielbiam bitki z kluskami śląskimi lub kopytkami,
bardzo dobre są także z ziemniaczkami, podajemy polane sosem który idealnie podkreśla smak całego dania.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.846