Mintaj gotowany na parze

Mintaj gotowany na parze
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.77
13
Średnia 3.77 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mintaj filet  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mintaj gotowany na parze
  1. 1. Filet płuczemy pod zimną, bieżącą wodą. Skrapiamy go sokiem wyciśniętym z cytryny i nacieramy przyprawami - solą, pieprzem, suszoną bazylią, tymiankiem i oregano. Trzeba użyć dość sporej ilości ziół.
    Filet płuczemy pod zimną, bieżącą wodą. Skrapiamy go sokiem wyciśniętym z cytryny i nacieramy przyprawami - solą, pieprzem, suszoną bazylią, tymiankiem i oregano. Trzeba użyć dość sporej ilości ziół.
  2. 2. Do parowaru wlewamy wodę i dodajemy do niej sok z cytryny oraz zioła: bazylię, tymianek i oregano.
    Do parowaru wlewamy wodę i dodajemy do niej sok z cytryny oraz zioła: bazylię, tymianek i oregano.
  3. 3. Wkładamy filet do parowaru.
    Wkładamy filet do parowaru.
  4. 4. Zakrywamy pokrywką parowar i włączamy go. Ryba jest gotowa po około 15 minutach.
    Zakrywamy pokrywką parowar i włączamy go. Ryba jest gotowa po około 15 minutach.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Hi If you visit Europe , just pop in to my shop near to Warsaw. I have at least 100 kinds of yerba ...
ciekawe! tu jest jeszcze artykuł o innych dziwnych smakach z równych stron świata :) ...
Ja ostatnio zrobiłam zamiast drinka likier. Kupiłam mleczko skondensowane słodkie, dodałam ...
Tzatziki Prymat ~ Gość
jak kolejorz bawi sie
Kasze na parze ~ Gość
Należy zalać kaszę wrzącą wodą i potem gotować w parowarze do momentu, aż wchłonie cała ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.238