Mintaj gotowany na parze

Mintaj gotowany na parze
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.89
9
Średnia 3.89 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mintaj filet  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mintaj gotowany na parze
  1. 1. Filet płuczemy pod zimną, bieżącą wodą. Skrapiamy go sokiem wyciśniętym z cytryny i nacieramy przyprawami - solą, pieprzem, suszoną bazylią, tymiankiem i oregano. Trzeba użyć dość sporej ilości ziół.
    Filet płuczemy pod zimną, bieżącą wodą. Skrapiamy go sokiem wyciśniętym z cytryny i nacieramy przyprawami - solą, pieprzem, suszoną bazylią, tymiankiem i oregano. Trzeba użyć dość sporej ilości ziół.
  2. 2. Do parowaru wlewamy wodę i dodajemy do niej sok z cytryny oraz zioła: bazylię, tymianek i oregano.
    Do parowaru wlewamy wodę i dodajemy do niej sok z cytryny oraz zioła: bazylię, tymianek i oregano.
  3. 3. Wkładamy filet do parowaru.
    Wkładamy filet do parowaru.
  4. 4. Zakrywamy pokrywką parowar i włączamy go. Ryba jest gotowa po około 15 minutach.
    Zakrywamy pokrywką parowar i włączamy go. Ryba jest gotowa po około 15 minutach.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Jedyne co daje radę to cebula - jajka wyjdą ładnie brązowe. A co do reszty ... zmarnowałem ...
polecam te sposoby ;)
polecacie kabanosy z sokołowa? hmm ale na rynku są dużo zdrowsze kabanosy, bez konserwantów, ...
*to zdobienie ;)
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.414