Trójkolorowa kawa latte

Trójkolorowa kawa latte
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Kawa - 2 łyżeczki do herbaty
Mleko - 1.5 szklanek
Ocena
3.36
11
Średnia 3.36 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kawa  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Trójkolorowa kawa latte
  1. 1. Mleko podgrzej, musi być ono mocno gorące, ale nie wrzące. Pomiędzy mlekiem a kawą koniecznie musi być różnica temperatur.
    Mleko podgrzej, musi być ono mocno gorące, ale nie wrzące. Pomiędzy mlekiem a kawą koniecznie musi być różnica temperatur.
  2. 2. Ubij mleko, aż na jego powierzchni pojawi się bardzo gęsta i dość sztywna piana.
    Ubij mleko, aż na jego powierzchni pojawi się bardzo gęsta i dość sztywna piana.
  3. 3. Ze świeżo zmielonej kawy przygotuj espresso.
    Ze świeżo zmielonej kawy przygotuj espresso.
  4. 4. Przelej mleko do 2 wysokich szklanek. Pozostałą na dnie naczynia pianę zostaw do dekoracji.
    Przelej mleko do 2 wysokich szklanek. Pozostałą na dnie naczynia pianę zostaw do dekoracji.
  5. 5. Espresso przelej do naczynka z dziobkiem, np. do mlecznika - dzięki temu znacznie łatwiej będzie można wlać je do mleka.
    Espresso przelej do naczynka z dziobkiem, np. do mlecznika - dzięki temu znacznie łatwiej będzie można wlać je do mleka.
  6. 6. Powoli, z wysokości około 10-15cm znad szklanki wlej do mleka połowę zaparzonego espresso. Nie mieszaj. Jeśli różnica temperatur była odpowiednia, powinna powstać trójkolorowa latte. Resztę kawy w ten sam sposób wlej do drugiej szklanki.
    Powoli, z wysokości około 10-15cm znad szklanki wlej do mleka połowę zaparzonego espresso. Nie mieszaj. Jeśli różnica temperatur była odpowiednia, powinna powstać trójkolorowa latte. Resztę kawy w ten sam sposób wlej do drugiej szklanki.
  7. 7. Na powierzchni kawy widoczny będzie ślad po nalewaniu kawy, więc za pomocą łyżki przełóż do szklanek pianę z mleka. Smacznego!
  8. 8. 8.
    8.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Blenderowanie
Rodzaj głównego składnika: kawa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:5.303