Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Aromatyczny tost z wołowiną

Aromatyczny tost z wołowiną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.46
13
Średnia 3.46 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Skorzonera  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pomidor Cherry  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Aromatyczny tost z wołowiną
  1. 1. Z mięsa usunąć ewentualne ścięgna. Rozgrzać patelnię i zarumienić na niej mięso, smażąc po kilka minut z obu stron (wewnątrz mięso nadal będzie różowe).
  2. 2. Arkusz papieru do gotowania złożyć na pół, na jedna połowę wysypać pieprz, nasiona kopru i rozdrobniony rozmaryn, następnie przykryć to drugą połową i potłuc przyprawy za pomocą drewnianego tłuczka.
    Arkusz papieru do gotowania złożyć na pół, na jedna połowę wysypać pieprz, nasiona kopru i rozdrobniony rozmaryn, następnie przykryć to drugą połową i potłuc przyprawy za pomocą drewnianego tłuczka.
  3. 3. Rozłożyć arkusz papieru i rozprowadzić przyprawy na całej jego powierzchni (również na jego brzegach). Gorącą polędwicę obtoczyć z każdej strony przyprawami.
    Rozłożyć arkusz papieru i rozprowadzić przyprawy na całej jego powierzchni (również na jego brzegach). Gorącą polędwicę obtoczyć z każdej strony przyprawami.
  4. 4. Zawinąć mięso w papier (w formie rulonu) i odstawić by wystygło i nabrało aromatu.
  5. 5. Pomidory cherry pokroić, cebulę posiekać. Obraną skorzonerę pokroić na ok. 6 cm kawałki i od razu wrzucić je do wrzącej wody – by nie ściemniały. Gotować od 6 do 12 minut w zależności od ich grubości.
  6. 6. Ostudzone mięso pokroić na cienkie plasterki i podawać na gorących grzankach.
    Ostudzone mięso pokroić na cienkie plasterki i podawać na gorących grzankach.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.746