Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Piersi z kurczaka nadziewane cukinią z spaghetti szafranowym

Piersi z kurczaka nadziewane cukinią z spaghetti szafranowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
19
Średnia 4 / 5 (19 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piersi z kurczaka nadziewane cukinią z spaghetti szafranowym
  1. 1. Paprykę chilli przepołowić wzdłuż, usunąć pestki, następnie każdą połowę pokroić na pięć równych części.
  2. 2. Przy pomocy małego, spiczasto zakończonego nożyka wyciąć w każdej piersi pięć kieszonek i włożyć tam kawałki papryki.
  3. 3. Obrać i dokładnie posiekać szalotki. Włożyć do miski i zalać białym winem, bulionem, dodać skórkę limonki, liście tymianku, sól, pieprz i oliwę z oliwek.
  4. 4. Przygotować cztery arkusze A3 papieru do gotowania SAGA.
  5. 5. Cukinię umyć, przepołowić i pokroić w cienkie plastry.
  6. 6. Plastry i listki bazylii podzielić na cztery części i położyć każdą z porcji na środku arkusza papieru doprawiając solą.
  7. 7. Nadziewane piersi z kurczaka doprawić solą, pieprzem i położyć na cukiniach. Zamieszać wcześniej przygotowany bulion i polać nim każdy filet.
  8. 8. Zrobić sakiewki SAGA i przewiązać je sznurkiem.
    Zrobić sakiewki SAGA i przewiązać je sznurkiem.
  9. 9. Piec w piekarniku ok. 20-30 minut w temperaturze 170°C (190°C). Sakiewki podawać zawiązane. Serwować z spaghetti szafranowym.
    Piec w piekarniku ok. 20-30 minut w temperaturze 170°C (190°C). Sakiewki podawać zawiązane. Serwować z spaghetti szafranowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.201