Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Piersi z kurczaka nadziewane cukinią z spaghetti szafranowym

Piersi z kurczaka nadziewane cukinią z spaghetti szafranowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
19
Średnia 4 / 5 (19 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piersi z kurczaka nadziewane cukinią z spaghetti szafranowym
  1. 1. Paprykę chilli przepołowić wzdłuż, usunąć pestki, następnie każdą połowę pokroić na pięć równych części.
  2. 2. Przy pomocy małego, spiczasto zakończonego nożyka wyciąć w każdej piersi pięć kieszonek i włożyć tam kawałki papryki.
  3. 3. Obrać i dokładnie posiekać szalotki. Włożyć do miski i zalać białym winem, bulionem, dodać skórkę limonki, liście tymianku, sól, pieprz i oliwę z oliwek.
  4. 4. Przygotować cztery arkusze A3 papieru do gotowania SAGA.
  5. 5. Cukinię umyć, przepołowić i pokroić w cienkie plastry.
  6. 6. Plastry i listki bazylii podzielić na cztery części i położyć każdą z porcji na środku arkusza papieru doprawiając solą.
  7. 7. Nadziewane piersi z kurczaka doprawić solą, pieprzem i położyć na cukiniach. Zamieszać wcześniej przygotowany bulion i polać nim każdy filet.
  8. 8. Zrobić sakiewki SAGA i przewiązać je sznurkiem.
    Zrobić sakiewki SAGA i przewiązać je sznurkiem.
  9. 9. Piec w piekarniku ok. 20-30 minut w temperaturze 170°C (190°C). Sakiewki podawać zawiązane. Serwować z spaghetti szafranowym.
    Piec w piekarniku ok. 20-30 minut w temperaturze 170°C (190°C). Sakiewki podawać zawiązane. Serwować z spaghetti szafranowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.771