Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Warzywa serwowane w papierowych stożkach

Warzywa serwowane w papierowych stożkach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.48
23
Średnia 3.48 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiew biała  g  x  kcal =  kcal
Ketchup  g  x   kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Warzywa
Składniki potrzebne do wykonania Warzywa
Seler łodygi - 4 kawałki
  1. 1. Umyć warzywa i pociąć na małe kawałki lub na kształt kijków - około 1 cm grube oraz 5–10 cm długie.
    Umyć warzywa i pociąć na małe kawałki lub na kształt kijków - około 1 cm grube oraz 5–10 cm długie.
  2. 2. Z papieru do gotowania SAGA uformować 4 stożki i umieścić warzywa w środku. Podawać wraz z sosem jako przystawka lub przekąskę.
    Z papieru do gotowania SAGA uformować 4 stożki i umieścić warzywa w środku. Podawać wraz z sosem jako przystawka lub przekąskę.
Sos
Składniki potrzebne do wykonania Sos
Kwaśna śmietana - 200 g
Ketchup - 1 łyżeczka do herbaty
Sól - wg. uznania
  1. 1. Wymieszać wszystkie składniki sosu i umieścić w lodówce na krótką chwilę.
    Wymieszać wszystkie składniki sosu i umieścić w lodówce na krótką chwilę.
Stożek do dekoracji
Składniki potrzebne do wykonania Stożek do dekoracji
  1. 1. Z papieru do gotowania SAGA uformować 4 stożki i umieścić warzywa w środku. Podawać wraz z sosem jako przystawka lub przekąskę.
    Z papieru do gotowania SAGA uformować 4 stożki i umieścić warzywa w środku. Podawać wraz z sosem jako przystawka lub przekąskę.
Warzywa serwowane w papierowych stożkach
  1. 1. Spróbuj umieścić dip w papierowych rożkach, tak aby każdy z gości mógł sam dobrać sobie warzywa. Możesz również podać puste papierowe rożki, tak, aby każdy z gości mógł sam je wypełnić warzywami.
    Spróbuj umieścić dip w papierowych rożkach, tak aby każdy z gości mógł sam dobrać sobie warzywa. Możesz również podać puste papierowe rożki, tak, aby każdy z gości mógł sam je wypełnić warzywami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.927