De volaille z masłem i pietruszką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
De volaille z masłem i pietruszką
  1. 1. Dokładnie wymieszaj masło z posiekaną natką i szczypiorkiem oraz sokiem z cytryny o przeciśniętym przez wyciskacz czosnkiem.
  2. 2. Powstałą masę wstaw do lodówki, aby stwardniała.
  3. 3. Umyte i osuszone filety przekrój wzdłuż na pół. Każdy kawałek rozbij tłuczkiem i natrzyj solą i pieprzem.
  4. 4. Na środku każdej z porcji mięsa ułóż kawałek masła z dodatkami.
  5. 5. Zwiń mięso w ruloniki.
  6. 6. Obtocz kotlety w mące, a następnie roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  7. 7. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim, na małym ogniu, kotlety z obu stron na złocisty kolor, przez około 7-10 minut. W trakcie smażenie przykryj patelnię pokrywką.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.658