Kotlety mielone zapiekane z makaronem

Kotlety mielone zapiekane z makaronem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Powidła pomidorowe  g  x   kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety mielone zapiekane z makaronem
  1. 1. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i mielimy.
    Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i mielimy.
  2. 2. Cebule kroimy, lekko zrumieniamy na oleju.
  3. 3. Mięso płuczemy, usuwamy kości, dzielimy na części i mielimy.
  4. 4. Zmieloną masę wyrabiamy ręka. Do mięsa dodajemy bułkę, cebulę, jajo, sól i pieprz, rozcieramy.
  5. 5. Powstałą masę dzielimy na równe części, formujemy kule.
  6. 6. Obtaczamy je w bułce, spłaszczamy nożem kuchennym i nadajemy owalny kształt. Ostrzem noża wyznaczamy kratkę na powierzchni kotleta.
  7. 7. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.
  8. 8. Makaron łamiemy na drobne kawałki, gotujemy i odsączamy.
  9. 9. Ser ścieramy i z powidłami pomidorowymi dodajemy do makaronu.
  10. 10. Zrumieniamy bułkę na maśle.
  11. 11. Kotlety układamy na półmisku.
  12. 12. Na każdy kawałek kotleta kładziemy porcję makaronu, posypujemy bułką, skrapiamy masłem i z wierzchu obsypujemy serem, zapiekamy.
  13. 13. Podajemy z surówką sezonową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.744