Kotlety mielone zapiekane z makaronem

Kotlety mielone zapiekane z makaronem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Powidła pomidorowe  g  x   kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety mielone zapiekane z makaronem
  1. 1. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i mielimy.
    Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i mielimy.
  2. 2. Cebule kroimy, lekko zrumieniamy na oleju.
  3. 3. Mięso płuczemy, usuwamy kości, dzielimy na części i mielimy.
  4. 4. Zmieloną masę wyrabiamy ręka. Do mięsa dodajemy bułkę, cebulę, jajo, sól i pieprz, rozcieramy.
  5. 5. Powstałą masę dzielimy na równe części, formujemy kule.
  6. 6. Obtaczamy je w bułce, spłaszczamy nożem kuchennym i nadajemy owalny kształt. Ostrzem noża wyznaczamy kratkę na powierzchni kotleta.
  7. 7. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.
  8. 8. Makaron łamiemy na drobne kawałki, gotujemy i odsączamy.
  9. 9. Ser ścieramy i z powidłami pomidorowymi dodajemy do makaronu.
  10. 10. Zrumieniamy bułkę na maśle.
  11. 11. Kotlety układamy na półmisku.
  12. 12. Na każdy kawałek kotleta kładziemy porcję makaronu, posypujemy bułką, skrapiamy masłem i z wierzchu obsypujemy serem, zapiekamy.
  13. 13. Podajemy z surówką sezonową.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.215