Surówka z czerwonej cebuli

Surówka z czerwonej cebuli
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.63
8
Średnia 3.63 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Surówka z czerwonej cebuli
  1. 1. Cebulę obierz z łupin i pokrój w drobną kostkę. Lekko ją solimy.
    Cebulę obierz z łupin i pokrój w drobną kostkę. Lekko ją solimy.
  2. 2. Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w kostkę.
    Jabłko obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w kostkę.
  3. 3. Łączymy pokrojone jabłko z cebulą.
    Łączymy pokrojone jabłko z cebulą.
  4. 4. Dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy surówkę solą oraz pieprzem.
    Dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy surówkę solą oraz pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.42