Nalewka Truskawkowa

Nalewka Truskawkowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Truskawki - 4 kg
Cukier - 2 kg
spirytus - 3 l
Ocena
4.18
11
Średnia 4.18 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przygotowanie truskawek
Składniki potrzebne do wykonania Przygotowanie truskawek
Truskawki - 4 kg
Cukier - 2 kg
spirytus - 3 l
  1. 1. Przebrać i opłukać truskawki. Zasypać cukrem, odstawić na 2-3 dni do puszczenia soku.
    Przebrać i opłukać truskawki. Zasypać cukrem, odstawić na 2-3 dni do puszczenia soku.
  2. 2. Truskawki przesypać do słoja i zalać spirytusem. Odstawić na 6 tygodni do nasycenia.
  3. 3. Odcedzić i rozlać do butelek.... i delektować się ;)
Nalewka Truskawkowa
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Inne
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.31