Nalewka Truskawkowa

Nalewka Truskawkowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Truskawki - 4 kg
Cukier - 2 kg
spirytus - 3 l
Ocena
4.18
11
Średnia 4.18 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przygotowanie truskawek
Składniki potrzebne do wykonania Przygotowanie truskawek
Truskawki - 4 kg
Cukier - 2 kg
spirytus - 3 l
  1. 1. Przebrać i opłukać truskawki. Zasypać cukrem, odstawić na 2-3 dni do puszczenia soku.
    Przebrać i opłukać truskawki. Zasypać cukrem, odstawić na 2-3 dni do puszczenia soku.
  2. 2. Truskawki przesypać do słoja i zalać spirytusem. Odstawić na 6 tygodni do nasycenia.
  3. 3. Odcedzić i rozlać do butelek.... i delektować się ;)
Nalewka Truskawkowa
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Inne
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
wh0cd717195 trazodone tablets Buy Propecia
wh0cd424996 ACYCLOVIR LOWEST PRICE
wh0cd424990 prednisolone by mail
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:8.572