Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Mini Pizza z pomidorami i serem mozzarella

Mini Pizza z pomidorami i serem mozzarella
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.78
18
Średnia 3.78 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Woda  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto na pizzę
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na pizzę
Mąka z pszenicy durum - 300 ml
Sól - 0.5 łyżeczki do herbaty
  1. 1. Rozpuścić drożdże w letniej wodzie, następnie dodać do nich mąkę, olej, sól i zagnieść ciasto.
  2. 2. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (powinno podwoić swoją objętość).
  3. 3. Ciasto podzielić na około 20 równych kawałków.
  4. 4. Każdy z nich rozwałkować pojedynczo lub kilka równocześnie pomiędzy dwoma arkusze papieru do gotowania SAGA. WSKAZÓWKA: Wałkując ciasto, spróbuj sposoby, który radzi SAGA. Dzięki niemu, ciasto nie przywiera do blatu stołu i łatwo daje się przewracać. Jeśli ciasto jest mokre, przed rozwałkowaniem posyp je niewielką ilością mąki.
    Każdy z nich rozwałkować pojedynczo lub kilka równocześnie pomiędzy dwoma arkusze papieru do gotowania SAGA.
WSKAZÓWKA: Wałkując ciasto, spróbuj sposoby, który radzi SAGA. Dzięki niemu, ciasto nie przywiera do blatu stołu i łatwo daje się przewracać. Jeśli ciasto jest mokre, przed rozwałkowaniem posyp je niewielką ilością mąki.
  5. 5. Blachę wyłożyć arkuszem papieru do gotowania i ułożyć na niej rozwałkowane kawałki ciasta.
Nadzienie
Składniki potrzebne do wykonania Nadzienie
  1. 1. Na każdą mini pizze nałożyć koncentrat pomidorowy, następnie przykryć je arkuszem papieru do gotowania i odstawić w ciepłe miejsce.
  2. 2. W międzyczasie pokroić na plasterki pomidory, czerwona cebulę oraz ser mozzarella.
  3. 3. Na wcześniej przygotowane ciasto warstwami nakładać kolejno poszczególne składniki nadzienia: pomidory, cebulę, porwane liście rukoli oraz ser mozzarella.
  4. 4. Doprawić pizze czarnym pieprzem i piec w temperaturze 200°C (220°C) przez 12-15 minut, aż będą gotowe.
    Doprawić pizze czarnym pieprzem i piec w temperaturze 200°C (220°C) przez 12-15 minut, aż będą gotowe.
Mini Pizza z pomidorami i serem mozzarella
  1. 1. Pozwól sobie na odrobinę fantazji przygotowując tą przekąskę
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.72