Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Mini Pizza z pomidorami i serem mozzarella

Mini Pizza z pomidorami i serem mozzarella
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.78
18
Średnia 3.78 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Woda  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto na pizzę
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na pizzę
Mąka z pszenicy durum - 300 ml
Sól - 0.5 łyżeczki do herbaty
  1. 1. Rozpuścić drożdże w letniej wodzie, następnie dodać do nich mąkę, olej, sól i zagnieść ciasto.
  2. 2. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (powinno podwoić swoją objętość).
  3. 3. Ciasto podzielić na około 20 równych kawałków.
  4. 4. Każdy z nich rozwałkować pojedynczo lub kilka równocześnie pomiędzy dwoma arkusze papieru do gotowania SAGA. WSKAZÓWKA: Wałkując ciasto, spróbuj sposoby, który radzi SAGA. Dzięki niemu, ciasto nie przywiera do blatu stołu i łatwo daje się przewracać. Jeśli ciasto jest mokre, przed rozwałkowaniem posyp je niewielką ilością mąki.
    Każdy z nich rozwałkować pojedynczo lub kilka równocześnie pomiędzy dwoma arkusze papieru do gotowania SAGA.
WSKAZÓWKA: Wałkując ciasto, spróbuj sposoby, który radzi SAGA. Dzięki niemu, ciasto nie przywiera do blatu stołu i łatwo daje się przewracać. Jeśli ciasto jest mokre, przed rozwałkowaniem posyp je niewielką ilością mąki.
  5. 5. Blachę wyłożyć arkuszem papieru do gotowania i ułożyć na niej rozwałkowane kawałki ciasta.
Nadzienie
Składniki potrzebne do wykonania Nadzienie
  1. 1. Na każdą mini pizze nałożyć koncentrat pomidorowy, następnie przykryć je arkuszem papieru do gotowania i odstawić w ciepłe miejsce.
  2. 2. W międzyczasie pokroić na plasterki pomidory, czerwona cebulę oraz ser mozzarella.
  3. 3. Na wcześniej przygotowane ciasto warstwami nakładać kolejno poszczególne składniki nadzienia: pomidory, cebulę, porwane liście rukoli oraz ser mozzarella.
  4. 4. Doprawić pizze czarnym pieprzem i piec w temperaturze 200°C (220°C) przez 12-15 minut, aż będą gotowe.
    Doprawić pizze czarnym pieprzem i piec w temperaturze 200°C (220°C) przez 12-15 minut, aż będą gotowe.
Mini Pizza z pomidorami i serem mozzarella
  1. 1. Pozwól sobie na odrobinę fantazji przygotowując tą przekąskę
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.355