Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Gulasz ziemniaczany z grzankami z chleba żytniego

Gulasz ziemniaczany z grzankami z chleba żytniego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.93
15
Średnia 2.93 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz ziemniaczany z grzankami z chleba żytniego
  1. 1. Obrać ziemniaki, marchew oraz seler i pokroić w kostkę ok.1,5 cm. Ziemniaki włożyć do naczynia z zimną wodą na ok. 5 minut.
  2. 2. Szalotki cienko pokroić i zeszklić na maśle. Dodać do nich mieloną paprykę oraz wino i gotować na wolnym ogniu.
  3. 3. Obrać czosnek i drobno posiekać, paprykę chilli przepołowić wzdłuż, usunąć z niej pestki i pociąć w paski. Następnie czosnek wraz z papryczkami chilli, tymiankiem oraz startą skórką cytryny dodać do rondla z cebulą i wszystko zalać bulionem.
  4. 4. Całość doprowadzić do wrzenia, doprawić solą, pieprzem oraz mielonym kminkiem do smaku.
  5. 5. Przygotować duże naczynie żaroodporne. Z arkusza papieru do gotowania SAGA wyciąć kształt naczynia, tak aby wystawał ok. 2 cm poza jego brzeg. Ułożyć w nim odsączone ziemniaki, seler, marchew, a następnie zalać całość bulionem.
  6. 6. Brzeg papieru posmarować białkiem i szczelnie przykryć naczynie, wystającą część papieru zagiąć na brzegach i dokładnie docisnąć.
  7. 7. Piec w piekarniku przez 25-35 minut w temperaturze 170°C (190°C).
  8. 8. Papier zdjąć przed samym podaniem, aby do ostatniej chwili zachować aromat. Serwować z grzankami z chleba żytniego.
    Papier zdjąć przed samym podaniem, aby do ostatniej chwili zachować aromat. Serwować z grzankami z chleba żytniego.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:7.056