Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Gulasz ziemniaczany z grzankami z chleba żytniego

Gulasz ziemniaczany z grzankami z chleba żytniego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.93
15
Średnia 2.93 / 5 (15 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gulasz ziemniaczany z grzankami z chleba żytniego
  1. 1. Obrać ziemniaki, marchew oraz seler i pokroić w kostkę ok.1,5 cm. Ziemniaki włożyć do naczynia z zimną wodą na ok. 5 minut.
  2. 2. Szalotki cienko pokroić i zeszklić na maśle. Dodać do nich mieloną paprykę oraz wino i gotować na wolnym ogniu.
  3. 3. Obrać czosnek i drobno posiekać, paprykę chilli przepołowić wzdłuż, usunąć z niej pestki i pociąć w paski. Następnie czosnek wraz z papryczkami chilli, tymiankiem oraz startą skórką cytryny dodać do rondla z cebulą i wszystko zalać bulionem.
  4. 4. Całość doprowadzić do wrzenia, doprawić solą, pieprzem oraz mielonym kminkiem do smaku.
  5. 5. Przygotować duże naczynie żaroodporne. Z arkusza papieru do gotowania SAGA wyciąć kształt naczynia, tak aby wystawał ok. 2 cm poza jego brzeg. Ułożyć w nim odsączone ziemniaki, seler, marchew, a następnie zalać całość bulionem.
  6. 6. Brzeg papieru posmarować białkiem i szczelnie przykryć naczynie, wystającą część papieru zagiąć na brzegach i dokładnie docisnąć.
  7. 7. Piec w piekarniku przez 25-35 minut w temperaturze 170°C (190°C).
  8. 8. Papier zdjąć przed samym podaniem, aby do ostatniej chwili zachować aromat. Serwować z grzankami z chleba żytniego.
    Papier zdjąć przed samym podaniem, aby do ostatniej chwili zachować aromat. Serwować z grzankami z chleba żytniego.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.7