Jajka w majonezie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Majonez  g  x   kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jajka w majonezie
  1. 1. Ziemniaki obierz i umyj.
  2. 2. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedź i utłucz.
  3. 3. Włóż jajka do garnka i zalej wodą.
  4. 4. Ugotuj je na twardo.
  5. 5. Obierz jajka ze skorupek i przekrój wzdłuż, na pół.
  6. 6. Ułóż połówki jajek na talerzu, na każdą z nich połóż czubatą łyżkę majonezu. Obok nałóż tłuczone ziemniaki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660741 metformin 850 mg buy elocon ointment
wh0cd366835 motrin 800 Lasix No Prescription
wh0cd293359 lipitor online LISINOPRIL 5 MG cheap prednisone online
wh0cd513795 azithromycin zyprexa 2.5 mg phenergan explained here atenolol
wh0cd219890 seroquel kytril erythromycin over the counter zovirax cream
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.666