Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Indyk z grzybami a la papilot

Indyk z grzybami a la papilot
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.27
22
Średnia 3.27 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Indyk z grzybami a la papilot
  1. 1. Suszone grzyby zalać zimną wodą (½ litra) i odstawić na 2 godziny, następnie gotować ok. 20 minut.
  2. 2. Cebule posiekać i delikatnie podsmażyć na maśle aż do zeszklenia.
  3. 3. Dodać sherry, suszone grzyby z wywarem oraz mąkę, całość wymieszać. Gotować przez około 3 minuty.
  4. 4. Filet z indyka pokroić na plastry i rozłożyć równomiernie na 4 arkuszach papieru do gotowania SAGA.
  5. 5. Na górę rozprowadzić sos. Dodać listki laurowe, pietruszkę oraz doprawić solą i pieprzem do smaku.
  6. 6. Uformować sakiewkę SAGA i piec we wcześniej nagrzanym do 200ºС piekarniku przez 12-15 minut.
    Uformować sakiewkę SAGA i piec we wcześniej nagrzanym do 200ºС piekarniku przez 12-15 minut.
  7. 7. Serwować w sakiewkach SAGA dla zachowania aromatu.
    Serwować w sakiewkach SAGA dla zachowania aromatu.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.953