Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Indyk z grzybami a la papilot

Indyk z grzybami a la papilot
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.27
22
Średnia 3.27 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z indyka  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby suszone  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Indyk z grzybami a la papilot
  1. 1. Suszone grzyby zalać zimną wodą (½ litra) i odstawić na 2 godziny, następnie gotować ok. 20 minut.
  2. 2. Cebule posiekać i delikatnie podsmażyć na maśle aż do zeszklenia.
  3. 3. Dodać sherry, suszone grzyby z wywarem oraz mąkę, całość wymieszać. Gotować przez około 3 minuty.
  4. 4. Filet z indyka pokroić na plastry i rozłożyć równomiernie na 4 arkuszach papieru do gotowania SAGA.
  5. 5. Na górę rozprowadzić sos. Dodać listki laurowe, pietruszkę oraz doprawić solą i pieprzem do smaku.
  6. 6. Uformować sakiewkę SAGA i piec we wcześniej nagrzanym do 200ºС piekarniku przez 12-15 minut.
    Uformować sakiewkę SAGA i piec we wcześniej nagrzanym do 200ºС piekarniku przez 12-15 minut.
  7. 7. Serwować w sakiewkach SAGA dla zachowania aromatu.
    Serwować w sakiewkach SAGA dla zachowania aromatu.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.395