Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Dorsz w sosie pomarańczowym z ziemniakami

Dorsz w sosie pomarańczowym z ziemniakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Olej roślinny - 60 ml
Sok pomarańczowy świeżo wyciśnięty - 100 ml
Cebula - 1 sztuka średnia
Białe wino - 100 ml
Słodka bazylia - wg. uznania
Biały pieprz mielony - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Ocena
3
27
Średnia 3 / 5 (27 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dorsz filet  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dorsz w sosie pomarańczowym z ziemniakami
  1. 1. Ziemniaki pokroić na grube plastry i rozłożyć na czterech arkuszach papieru do pieczenia SAGA.
  2. 2. Skropić je olejem roślinnym, doprawić solą, białym pieprzem oraz posiekaną bazylią.
  3. 3. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie delikatnie podsmażyć na maśle, dodać białe wino i sok pomarańczowy.
  4. 4. Dusić na małym ogniu do chwili, gdy sos zmniejszy swą objętość o połowę.
  5. 5. Filety z dorsza ułożyć na plastrach ziemniaków i zalać sosem.
  6. 6. Uformować łódki SAGA i piec w nagrzanym do temperatury 190ºС piekarniku przez 10-12 minut.
    Uformować łódki SAGA i piec w nagrzanym do temperatury 190ºС piekarniku przez 10-12 minut.
  7. 7. Serwować w papierze SAGA dla zachowania aromatu.
    Serwować w papierze SAGA dla zachowania aromatu.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.744