Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Ciasteczka bezowe

Ciasteczka bezowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.57
14
Średnia 3.57 / 5 (14 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasteczka bezowe
  1. 1. Mielone migdały wymieszać z cukrem pudrem.
    Mielone migdały wymieszać z cukrem pudrem.
  2. 2. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę i zabarwić barwnikiem spożywczym według upodobania.
  3. 3. Delikatnie wymieszać pianę z mieszanką z mielonych migdałów i cukru pudru.
  4. 4. Wyłożyć blaszkę do pieczenia papierem SAGA do gotowania lub pieczenia. Z kolejnego arkusza papieru uformować stożek i wypełnić go powstałą masą.
    Wyłożyć blaszkę do pieczenia papierem SAGA do gotowania lub pieczenia. Z kolejnego arkusza papieru uformować stożek i wypełnić go powstałą masą.
  5. 5. Odciąć rożek i wyciskać masę na blachę formując parzystą liczbę krążków o średnicy 3 cm.
  6. 6. Pozostawić na 15 minut, aż stwardnieją lub do momentu utworzenia się skorupki, następnie piec w piekarniku o temperaturze 140°C (160°C) ok. 12 minut.
  7. 7. Połowę ciastek posmarować dżemem, jagodami lub bitą śmietaną, pozostałe bezy położyć na wierzch.
    Połowę ciastek posmarować dżemem, jagodami lub bitą śmietaną, pozostałe bezy położyć na wierzch.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: orzechy
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.382