Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Ciasteczka bezowe

Ciasteczka bezowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.69
13
Średnia 3.69 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Bita śmietana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasteczka bezowe
  1. 1. Mielone migdały wymieszać z cukrem pudrem.
    Mielone migdały wymieszać z cukrem pudrem.
  2. 2. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę i zabarwić barwnikiem spożywczym według upodobania.
  3. 3. Delikatnie wymieszać pianę z mieszanką z mielonych migdałów i cukru pudru.
  4. 4. Wyłożyć blaszkę do pieczenia papierem SAGA do gotowania lub pieczenia. Z kolejnego arkusza papieru uformować stożek i wypełnić go powstałą masą.
    Wyłożyć blaszkę do pieczenia papierem SAGA do gotowania lub pieczenia. Z kolejnego arkusza papieru uformować stożek i wypełnić go powstałą masą.
  5. 5. Odciąć rożek i wyciskać masę na blachę formując parzystą liczbę krążków o średnicy 3 cm.
  6. 6. Pozostawić na 15 minut, aż stwardnieją lub do momentu utworzenia się skorupki, następnie piec w piekarniku o temperaturze 140°C (160°C) ok. 12 minut.
  7. 7. Połowę ciastek posmarować dżemem, jagodami lub bitą śmietaną, pozostałe bezy położyć na wierzch.
    Połowę ciastek posmarować dżemem, jagodami lub bitą śmietaną, pozostałe bezy położyć na wierzch.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: orzechy
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kogo kręci jedzenie ZŁOTA?
nie wiem o jakej wadze tu mowa trzeba swobodnie przyjac na 1 kg gesi co najmnej 1godzine.Sprariona ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.192