Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
herbatniki (pokruszone) - 30 g
wiórki czekoladowe i kokosowe - 2 ---
papierowe foremki do babeczek małe - mogą być ale nie muszą - wg. uznania
Ocena
4.8
5
Średnia 4.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Trufle czekoladowe
  1. 1. Nalej ok. 3 cm wody go garnka i zagotuj.
  2. 2. Do ŻAROODPORNEGO naczynia włóż masło i połamaną czekoladę. Wstaw naczynie do garnka z wodą.
  3. 3. Mieszaj aż czekolada i masło się rozpuszczą. Potem wyjmij naczynie z wody.
  4. 4. Do masy która powstała dodaj cukier puder i pokruszone herbatniki (ilość według uznania) - wymieszaj składniki.
  5. 5. Zostaw masę do wystygnięcia. Na osobnych talerzykach przygotuj wiórki kokosowe i czekoladowe.
  6. 6. Kiedy masa ostygnie formuj z niej kuleczki i obtaczaj we wiórkach.
  7. 7. Każdą kuleczkę włóż do papierowej foremki.
  8. 8. Wyłóż trufle na duży talerz. Wstaw do lodówki na 30 min. żeby stwardniały.
  9. 9. SMACZNEGO!!!! :)
    SMACZNEGO!!!! :)
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.561