Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
herbatniki (pokruszone) - 30 g
wiórki czekoladowe i kokosowe - 2 ---
papierowe foremki do babeczek małe - mogą być ale nie muszą - wg. uznania
Ocena
4.8
5
Średnia 4.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Trufle czekoladowe
  1. 1. Nalej ok. 3 cm wody go garnka i zagotuj.
  2. 2. Do ŻAROODPORNEGO naczynia włóż masło i połamaną czekoladę. Wstaw naczynie do garnka z wodą.
  3. 3. Mieszaj aż czekolada i masło się rozpuszczą. Potem wyjmij naczynie z wody.
  4. 4. Do masy która powstała dodaj cukier puder i pokruszone herbatniki (ilość według uznania) - wymieszaj składniki.
  5. 5. Zostaw masę do wystygnięcia. Na osobnych talerzykach przygotuj wiórki kokosowe i czekoladowe.
  6. 6. Kiedy masa ostygnie formuj z niej kuleczki i obtaczaj we wiórkach.
  7. 7. Każdą kuleczkę włóż do papierowej foremki.
  8. 8. Wyłóż trufle na duży talerz. Wstaw do lodówki na 30 min. żeby stwardniały.
  9. 9. SMACZNEGO!!!! :)
    SMACZNEGO!!!! :)
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe: Przepisy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.672