Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Sałatka z buraków i sera koziego

Sałatka z buraków i sera koziego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Buraki w occie - 400 g
Ser kozi - 200 g
Orzeszki pistacjowe - 1 szklanka
Ocet winny balsamiczny - 1 łyżeczka do herbaty
Sól - wg. uznania
Ocena
3.59
17
Średnia 3.59 / 5 (17 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z buraków i sera koziego
  1. 1. Na desce do krojenia rozłożyć arkusz papieru do gotowania SAGA. Buraki oraz rzodkiewki pokroić na cienkie plastry, ser kozi rozkruszyć.
    Na desce do krojenia rozłożyć arkusz papieru do gotowania SAGA. Buraki oraz rzodkiewki pokroić na cienkie plastry, ser kozi rozkruszyć.
  2. 2. Starannie wymieszać sos: olej rzepakowy, ocet winny balsamiczny, sól i pieprz czarny.
  3. 3. Wyjąć cztery talerze do sałatek i na każdym z nich warstwami ułożyć poszczególne składniki – całość doprawić sosem.
  4. 4. Sałatkę podawać, jako przystawkę ze świeżą bagietką lub chlebem razowym
    Sałatkę podawać, jako przystawkę ze świeżą bagietką lub chlebem razowym
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.966