Sałatka z białej kapusty

Sałatka z białej kapusty
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.69
13
Średnia 3.69 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Jogurt grecki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z białej kapusty
  1. 1. Z kapusty usuwamy kilka wierzchnich, twardych liści. Myjemy i osuszamy, a następnie szatkujemy. Najlepiej jest naciąć główkę do połowy i wyciąć kawałek - tak, jak wycina się bardzo cienki, trójkątny kawałek np. z arbuza. Kapustę opieramy o brzuch, podstawiamy miskę, kapustę podtrzymujemy od dołu ręką, a drugą trzymając ostry nóż szatkujemy. W ten sposób można ją bardzo drobno poszatkować.
    Z kapusty usuwamy kilka wierzchnich, twardych liści. Myjemy i osuszamy, a następnie szatkujemy. Najlepiej jest naciąć główkę do połowy i wyciąć kawałek - tak, jak wycina się bardzo cienki, trójkątny kawałek np. z arbuza. 
Kapustę opieramy o brzuch, podstawiamy miskę, kapustę podtrzymujemy od dołu ręką, a drugą trzymając ostry nóż szatkujemy. W ten sposób można ją bardzo drobno poszatkować.
  2. 2. Poszatkowaną kapustę solimy i odstawiamy na kilkanaście minut.
    Poszatkowaną kapustę solimy i odstawiamy na kilkanaście minut.
  3. 3. Koperek płuczemy, osuszamy i kroimy.
    Koperek płuczemy, osuszamy i kroimy.
  4. 4. Szczypiorek również płuczemy, osuszamy i kroimy.
    Szczypiorek również płuczemy, osuszamy i kroimy.
  5. 5. Kapustę wyciskamy, alby usunąć nadmiar soku.
    Kapustę wyciskamy, alby usunąć nadmiar soku.
  6. 6. Do kapusty dodajemy koperek i szczypiorek.
    Do kapusty dodajemy koperek i szczypiorek.
  7. 7. Dodajemy jogurt oraz pokrojonego w kostkę ogórka.
    Dodajemy jogurt oraz pokrojonego w kostkę ogórka.
  8. 8. Całość mieszamy.
    Całość mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd244674 buy claritin dulcolax femara geriforte calan sr buy prevacid
wh0cd897376 where to buy vermox where to buy prednisone online without a script cymbalta advair
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.789