Sałatka z białej kapusty

Sałatka z białej kapusty
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.69
13
Średnia 3.69 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Jogurt grecki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka z białej kapusty
  1. 1. Z kapusty usuwamy kilka wierzchnich, twardych liści. Myjemy i osuszamy, a następnie szatkujemy. Najlepiej jest naciąć główkę do połowy i wyciąć kawałek - tak, jak wycina się bardzo cienki, trójkątny kawałek np. z arbuza. Kapustę opieramy o brzuch, podstawiamy miskę, kapustę podtrzymujemy od dołu ręką, a drugą trzymając ostry nóż szatkujemy. W ten sposób można ją bardzo drobno poszatkować.
    Z kapusty usuwamy kilka wierzchnich, twardych liści. Myjemy i osuszamy, a następnie szatkujemy. Najlepiej jest naciąć główkę do połowy i wyciąć kawałek - tak, jak wycina się bardzo cienki, trójkątny kawałek np. z arbuza. 
Kapustę opieramy o brzuch, podstawiamy miskę, kapustę podtrzymujemy od dołu ręką, a drugą trzymając ostry nóż szatkujemy. W ten sposób można ją bardzo drobno poszatkować.
  2. 2. Poszatkowaną kapustę solimy i odstawiamy na kilkanaście minut.
    Poszatkowaną kapustę solimy i odstawiamy na kilkanaście minut.
  3. 3. Koperek płuczemy, osuszamy i kroimy.
    Koperek płuczemy, osuszamy i kroimy.
  4. 4. Szczypiorek również płuczemy, osuszamy i kroimy.
    Szczypiorek również płuczemy, osuszamy i kroimy.
  5. 5. Kapustę wyciskamy, alby usunąć nadmiar soku.
    Kapustę wyciskamy, alby usunąć nadmiar soku.
  6. 6. Do kapusty dodajemy koperek i szczypiorek.
    Do kapusty dodajemy koperek i szczypiorek.
  7. 7. Dodajemy jogurt oraz pokrojonego w kostkę ogórka.
    Dodajemy jogurt oraz pokrojonego w kostkę ogórka.
  8. 8. Całość mieszamy.
    Całość mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.797