Ciasto tiramisu

Ciasto tiramisu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser Mascarpone  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Biszkopty podłużne  g  x   kcal =  kcal
Espresso  g  x   kcal =  kcal
Amaretto  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto tiramisu
  1. 1. Ubijamy śmietanę.
    Ubijamy śmietanę.
  2. 2. Miksujemy serek mascarpone z dodatkiem cukru pudru.
    Miksujemy serek mascarpone z dodatkiem cukru pudru.
  3. 3. Mieszamy ser ze śmietaną.
    Mieszamy ser ze śmietaną.
  4. 4. Do kawy dodajemy amaretto, a następnie nasączamy biszkopty.
    Do kawy dodajemy amaretto, a następnie nasączamy biszkopty.
  5. 5. Połową biszkoptów wykładamy płaskie dno naczynia.
    Połową biszkoptów wykładamy płaskie dno naczynia.
  6. 6. Na ułożone biszkopty przekładamy połowę masy serowej lub od razu całą.
    Na ułożone biszkopty przekładamy połowę masy serowej lub od razu całą.
  7. 7. Układamy drugą warstwę biszkoptów i ewentualnie drugą warstwę masy serowej.
    Układamy drugą warstwę biszkoptów i ewentualnie drugą warstwę masy serowej.
  8. 8. Całość posypujemy kakao i wstawiamy ciasto do lodówki na 3-4 godziny.
    Całość posypujemy kakao i wstawiamy ciasto do lodówki na 3-4 godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 4-6
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.68