Zielony omlet

Zielony omlet
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pasta pandanowa  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Polędwica wędzona  g  x   kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Zioła prowansalskie  g  x  kcal =  kcal
Sos czosnkowo-majonezowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zielony omlet
  1. 1. Wędlinę kroimy w kostkę.
    Wędlinę kroimy w kostkę.
  2. 2. Ser kroimy w plasterki.
    Ser kroimy w plasterki.
  3. 3. Rukolę myjemy, osuszamy i rozdzieramy na mniejsze kawałki.
    Rukolę myjemy, osuszamy i rozdzieramy na mniejsze kawałki.
  4. 4. Koperek płuczemy, osuszamy i kroimy.
    Koperek płuczemy, osuszamy i kroimy.
  5. 5. Przygotowujemy sos czosnkowo-majonezowy.
    Przygotowujemy sos czosnkowo-majonezowy.
  6. 6. Jajko miksujemy z mąką i dodatkiem wody.
    Jajko miksujemy z mąką i dodatkiem wody.
  7. 7. Dodajemy kroplę pasty pandanowej oraz przyprawy, całość mieszamy.
    Dodajemy kroplę pasty pandanowej oraz przyprawy, całość mieszamy.
  8. 8. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy omlet.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy omlet.
  9. 9. Przerzucamy omlet na drugą stronę, kładziemy na niego wędlinę, rukolę i koperek. Na wierz kładziemy plastry sera i składamy omlet na pół.
    Przerzucamy omlet na drugą stronę, kładziemy na niego wędlinę, rukolę i koperek. Na wierz kładziemy plastry sera i składamy omlet na pół.
  10. 10. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści.
    Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści.
  11. 11. Gotowy omlet polewamy sosem czosnkowo-majonezowym. Smacznego!
    Gotowy omlet polewamy sosem czosnkowo-majonezowym. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.817