Zielony omlet

Zielony omlet
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pasta pandanowa  g  x  kcal =  kcal
Rukola  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Polędwica wędzona  g  x   kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Zioła prowansalskie  g  x  kcal =  kcal
Sos czosnkowo-majonezowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zielony omlet
  1. 1. Wędlinę kroimy w kostkę.
    Wędlinę kroimy w kostkę.
  2. 2. Ser kroimy w plasterki.
    Ser kroimy w plasterki.
  3. 3. Rukolę myjemy, osuszamy i rozdzieramy na mniejsze kawałki.
    Rukolę myjemy, osuszamy i rozdzieramy na mniejsze kawałki.
  4. 4. Koperek płuczemy, osuszamy i kroimy.
    Koperek płuczemy, osuszamy i kroimy.
  5. 5. Przygotowujemy sos czosnkowo-majonezowy.
    Przygotowujemy sos czosnkowo-majonezowy.
  6. 6. Jajko miksujemy z mąką i dodatkiem wody.
    Jajko miksujemy z mąką i dodatkiem wody.
  7. 7. Dodajemy kroplę pasty pandanowej oraz przyprawy, całość mieszamy.
    Dodajemy kroplę pasty pandanowej oraz przyprawy, całość mieszamy.
  8. 8. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy omlet.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy omlet.
  9. 9. Przerzucamy omlet na drugą stronę, kładziemy na niego wędlinę, rukolę i koperek. Na wierz kładziemy plastry sera i składamy omlet na pół.
    Przerzucamy omlet na drugą stronę, kładziemy na niego wędlinę, rukolę i koperek. Na wierz kładziemy plastry sera i składamy omlet na pół.
  10. 10. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści.
    Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści.
  11. 11. Gotowy omlet polewamy sosem czosnkowo-majonezowym. Smacznego!
    Gotowy omlet polewamy sosem czosnkowo-majonezowym. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.66