Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Lizaki

Lizaki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
23
Średnia 4 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lizaki
  1. 1. Śmietanę, syrop z melasy i cukier wymieszać w rondlu i ugotować, sporadycznie mieszając do momentu, gdy umieszczona w zimnej wodzie kropla mieszanki zastyga.
    Śmietanę, syrop z melasy i cukier wymieszać w rondlu i ugotować, sporadycznie mieszając do momentu, gdy umieszczona w zimnej wodzie kropla mieszanki zastyga.
  2. 2. Dodać bułkę tartą i gotować przez kolejne kilka minut, a następnie wmieszać kruszone migdały.
  3. 3. Papier SAGA do gotowania uciąć na małe arkusze (około 15 x 15 cm) i uformować z nich rożki. Umieścić rożki w misce wypełnionej cukrem, by zapewnić im stabilność.
  4. 4. Wlać masę do rożków i włożyć patyczki. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
    Wlać masę do rożków i włożyć patyczki. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.106