Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Lizaki

Lizaki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
23
Średnia 4 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lizaki
  1. 1. Śmietanę, syrop z melasy i cukier wymieszać w rondlu i ugotować, sporadycznie mieszając do momentu, gdy umieszczona w zimnej wodzie kropla mieszanki zastyga.
    Śmietanę, syrop z melasy i cukier wymieszać w rondlu i ugotować, sporadycznie mieszając do momentu, gdy umieszczona w zimnej wodzie kropla mieszanki zastyga.
  2. 2. Dodać bułkę tartą i gotować przez kolejne kilka minut, a następnie wmieszać kruszone migdały.
  3. 3. Papier SAGA do gotowania uciąć na małe arkusze (około 15 x 15 cm) i uformować z nich rożki. Umieścić rożki w misce wypełnionej cukrem, by zapewnić im stabilność.
  4. 4. Wlać masę do rożków i włożyć patyczki. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
    Wlać masę do rożków i włożyć patyczki. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.656