Przepis stworzony przez zespół SAGA
SAGA to wysokiej jakości produkty skierowane dla klientów indywidualnych oraz profesjonalistów ......
więcej przepisów SAGA »

Lizaki

Lizaki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
23
Średnia 4 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lizaki
  1. 1. Śmietanę, syrop z melasy i cukier wymieszać w rondlu i ugotować, sporadycznie mieszając do momentu, gdy umieszczona w zimnej wodzie kropla mieszanki zastyga.
    Śmietanę, syrop z melasy i cukier wymieszać w rondlu i ugotować, sporadycznie mieszając do momentu, gdy umieszczona w zimnej wodzie kropla mieszanki zastyga.
  2. 2. Dodać bułkę tartą i gotować przez kolejne kilka minut, a następnie wmieszać kruszone migdały.
  3. 3. Papier SAGA do gotowania uciąć na małe arkusze (około 15 x 15 cm) i uformować z nich rożki. Umieścić rożki w misce wypełnionej cukrem, by zapewnić im stabilność.
  4. 4. Wlać masę do rożków i włożyć patyczki. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
    Wlać masę do rożków i włożyć patyczki. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd546237 atorvastatin antabuse pill advair diskus online
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.888