Panierowany camembert

Panierowany camembert
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser Camembert  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Panierowany camembert
  1. 1. Oba krążki camemberta kroimy w poprzek na pół. Można wybrać ser z dodatkami, np. z ziołami lub z pieprzem.
    Oba krążki camemberta kroimy w poprzek na pół. Można wybrać ser z dodatkami, np. z ziołami lub z pieprzem.
  2. 2. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy je.
    Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy je.
  3. 3. Kawałek camemberta zanurzamy w jajku.
    Kawałek camemberta zanurzamy w jajku.
  4. 4. Następnie obtaczamy w bułce tartej.
    Następnie obtaczamy w bułce tartej.
  5. 5. Ponownie zanurzamy ser w jajku i obtaczamy w bułce, panierka powinna być gruba, aby ser podczas smażenia nie rozlewał się po patelni.
    Ponownie zanurzamy ser w jajku i obtaczamy w bułce, panierka powinna być gruba, aby ser podczas smażenia nie rozlewał się po patelni.
  6. 6. W ten sam sposób przygotowujemy kolejne kawałki sera.
    W ten sam sposób przygotowujemy kolejne kawałki sera.
  7. 7. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy camembert z obu stron. Smacznego!
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy camembert z obu stron. 
Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.657