Bakłażany i pomidory zapiekane z kozim serem

Bakłażany i pomidory zapiekane z kozim serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
18
Średnia 3 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bakłażany i pomidory zapiekane z kozim serem
  1. 1. Bakłażany, pomidory oraz cebulę pokroić w plastry.
  2. 2. Ser kozi pokruszyć (lub pokroić) na małe kawałki.
  3. 3. Bakłażany z obydwu stron podsmażyć na patelni bez tłuszczu, aż się zarumienią.
  4. 4. Przygotować 4 łódki SAGA. Ułożyć w nich na przemian plastry bakłażana, pomidora, cebuli oraz liście bazylii (jak książki na półce), całość doprawić solą i czarnym pieprzem.
    Przygotować 4 łódki SAGA. Ułożyć w nich na przemian plastry bakłażana, pomidora, cebuli oraz liście bazylii (jak książki na półce), całość doprawić solą i czarnym pieprzem.
  5. 5. Ułożone warzywa posypać kozim serem i piec w temperaturze 200°C (220°C), do momentu gdy ser przyrumieni się na wierzchu.
    Ułożone warzywa posypać kozim serem i piec w temperaturze 200°C (220°C), do momentu gdy ser przyrumieni się na wierzchu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.163