Gotowana kapusta

Gotowana kapusta
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.86
7
Średnia 3.86 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gotowana kapusta
  1. 1. Kapustę myjemy, a następnie szatkujemy.
    Kapustę myjemy, a następnie szatkujemy.
  2. 2. W dość dużym garnku zagotowujemy niewielką ilość wody.
    W dość dużym garnku zagotowujemy niewielką ilość wody.
  3. 3. Wrzucamy kapustę do garnka.
    Wrzucamy kapustę do garnka.
  4. 4. Przykrywamy garnek pokrywką i wolno gotujemy kapustę aż zmięknie, przez około 40 minut. Młoda kapusta wymaga krótkiego gotowania, natomiast im jest starsza - tym dłuższego.
    Przykrywamy garnek pokrywką i wolno gotujemy kapustę aż zmięknie, przez około 40 minut. Młoda kapusta wymaga krótkiego gotowania, natomiast im jest starsza - tym dłuższego.
  5. 5. Od czasu do czasu mieszamy kapustę.
    Od czasu do czasu mieszamy kapustę.
  6. 6. Do miękkiej kapusty dodajemy masło lub kawałek pokrojonej i przesmażonej skórki z kurczaka.
    Do miękkiej kapusty dodajemy masło lub kawałek pokrojonej i przesmażonej skórki z kurczaka.
  7. 7. Dodajemy posiekany koperek i całość mieszamy.
    Dodajemy posiekany koperek i całość mieszamy.
  8. 8. Przed podaniem doprawiamy kapustę solą i pieprzem.
    Przed podaniem doprawiamy kapustę solą i pieprzem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 4-6
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.749