Tarta z truskawkami

Tarta z truskawkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.43
7
Średnia 3.43 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Truskawka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tarta z truskawkami
  1. 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy jajko, żółtka, cukier oraz proszek do pieczenia.
    Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy jajko, żółtka, cukier oraz proszek do pieczenia.
  2. 2. Dodajemy margarynę.
    Dodajemy margarynę.
  3. 3. Zagniatamy jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy większą ilość mąki.
    Zagniatamy jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy większą ilość mąki.
  4. 4. Ciasto dzielimy na dwie części - z podanej ilości wychodzą 2 tarty. Można od razu upiec dwa ciasta lub połowę zamrozić na później. Jeden albo oba kawałki ciasta wałkujemy, by powstał dość cienki placek.
    Ciasto dzielimy na dwie części - z podanej ilości wychodzą 2 tarty. Można od razu upiec dwa ciasta lub połowę zamrozić na później.
Jeden albo oba kawałki ciasta wałkujemy, by powstał dość cienki placek.
  5. 5. Placek przekładamy do wyłożonej pergaminem okrągłej formy. Ciastem wykładamy też jej brzegi. Następnie w kilku miejscach nakłuwamy widelcem powierzchnię ciasta.
    Placek przekładamy do wyłożonej pergaminem okrągłej formy. Ciastem wykładamy też jej brzegi. Następnie w kilku miejscach nakłuwamy widelcem powierzchnię ciasta.
  6. 6. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 150°C i pieczemy, aż się zarumieni.
  7. 7. W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody, następnie dodajemy 2 opakowania galaretki i dokładnie mieszamy. Lekko studzimy.
    W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody, następnie dodajemy 2 opakowania galaretki i dokładnie mieszamy. Lekko studzimy.
  8. 8. Na upieczonym i ostudzonym spodzie gęsto układamy połówki truskawek. Układanie zaczynamy od środka ciasta i kierujemy cię ku brzegom.
    Na upieczonym i ostudzonym spodzie gęsto układamy połówki truskawek. Układanie zaczynamy od środka ciasta i kierujemy cię ku brzegom.
  9. 9. Truskawki zalewamy tężejącą galaretką.
    Truskawki zalewamy tężejącą galaretką.
  10. 10. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby galaretka zupełnie stężała. Uwaga - tarta z truskawkami bardzo szybko znika!
    Ciasto wstawiamy do lodówki, aby galaretka zupełnie stężała. Uwaga - tarta z truskawkami bardzo szybko znika!
  11. 11. Smacznego!
    Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.619