Kotlety mielone zapiekane ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Powidła pomidorowe  g  x   kcal =  kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety mielone zapiekane ryżem
  1. 1. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i mielimy.
  2. 2. Cebule kroimy, lekko zrumieniamy na oleju (2 dkg).
  3. 3. Mięso płuczemy, usuwamy kości, dzielimy na części i mielimy.
  4. 4. Zmieloną masę wyrabiamy ręka. Do mięsa dodajemy bułkę, cebulę, jajo, sól i pieprz, rozcieramy.
  5. 5. Powstałą masę dzielimy na równe części, formujemy kule.
  6. 6. Obtaczamy je w bułce, spłaszczamy nożem kuchennym i nadajemy owalny kształt. Ostrzem noża wyznaczamy kratkę na powierzchni kotleta.
  7. 7. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju (9dkg) z obydwu stron na złoty kolor.
  8. 8. Ryż zalewamy wodą, dodajemy sól i masło. Gotujemy aż woda wsiąknie i będzie sypki.
  9. 9. Ryż mieszamy z pomidorami i startym serem, dodajemy pieprz i jeżeli się rozsypuje, trochę śmietany.
  10. 10. Usmażone kotlety układamy na półmisku.
  11. 11. Każdy kotlet przykrywamy masą z ryżu, posypujemy bułką, skrapiamy masłem i zapiekamy.
  12. 12. Podajemy bez dodatków lub z sosem pomidorowym i jarzynami z wody.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.698