Kotlety mielone zapiekane ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Powidła pomidorowe  g  x   kcal =  kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety mielone zapiekane ryżem
  1. 1. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i mielimy.
  2. 2. Cebule kroimy, lekko zrumieniamy na oleju (2 dkg).
  3. 3. Mięso płuczemy, usuwamy kości, dzielimy na części i mielimy.
  4. 4. Zmieloną masę wyrabiamy ręka. Do mięsa dodajemy bułkę, cebulę, jajo, sól i pieprz, rozcieramy.
  5. 5. Powstałą masę dzielimy na równe części, formujemy kule.
  6. 6. Obtaczamy je w bułce, spłaszczamy nożem kuchennym i nadajemy owalny kształt. Ostrzem noża wyznaczamy kratkę na powierzchni kotleta.
  7. 7. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju (9dkg) z obydwu stron na złoty kolor.
  8. 8. Ryż zalewamy wodą, dodajemy sól i masło. Gotujemy aż woda wsiąknie i będzie sypki.
  9. 9. Ryż mieszamy z pomidorami i startym serem, dodajemy pieprz i jeżeli się rozsypuje, trochę śmietany.
  10. 10. Usmażone kotlety układamy na półmisku.
  11. 11. Każdy kotlet przykrywamy masą z ryżu, posypujemy bułką, skrapiamy masłem i zapiekamy.
  12. 12. Podajemy bez dodatków lub z sosem pomidorowym i jarzynami z wody.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.181