Filet w cieście francuskim

Filet w cieście francuskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka polna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Filet w cieście francuskim
  1. 1. Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na szerokie plastry. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem.
    Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na szerokie plastry. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem.
  2. 2. Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę drobno w kostkę i podsmażamy na patelni.
    Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę drobno w kostkę i podsmażamy na patelni.
  3. 3. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na płaty, które następnie nacinamy po bokach na równoległe paski. Na przygotowanym cieście kładziemy kolejno: przyprawioną pierś z kurczaka, podsmażone pieczarki, ser cordon bleu i na koniec boczek.
    Ciasto francuskie rozwałkowujemy na płaty, które następnie nacinamy po bokach na równoległe paski. 
Na przygotowanym cieście kładziemy kolejno: przyprawioną pierś z kurczaka, podsmażone pieczarki, ser cordon bleu i na koniec boczek.
  4. 4. Zaplatamy warkocz, smarujemy białkiem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
    Zaplatamy warkocz, smarujemy białkiem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
  5. 5. Podajemy z sałatką i talarkami. Smacznego!
    Podajemy z sałatką i talarkami. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.536