Filet w cieście francuskim

Filet w cieście francuskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka polna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Boczek wieprzowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Filet w cieście francuskim
  1. 1. Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na szerokie plastry. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem.
    Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na szerokie plastry. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem.
  2. 2. Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę drobno w kostkę i podsmażamy na patelni.
    Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę drobno w kostkę i podsmażamy na patelni.
  3. 3. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na płaty, które następnie nacinamy po bokach na równoległe paski. Na przygotowanym cieście kładziemy kolejno: przyprawioną pierś z kurczaka, podsmażone pieczarki, ser cordon bleu i na koniec boczek.
    Ciasto francuskie rozwałkowujemy na płaty, które następnie nacinamy po bokach na równoległe paski. 
Na przygotowanym cieście kładziemy kolejno: przyprawioną pierś z kurczaka, podsmażone pieczarki, ser cordon bleu i na koniec boczek.
  4. 4. Zaplatamy warkocz, smarujemy białkiem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
    Zaplatamy warkocz, smarujemy białkiem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
  5. 5. Podajemy z sałatką i talarkami. Smacznego!
    Podajemy z sałatką i talarkami. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.721