Rolada wołowa nadziewana cielęciną i śledziem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śledź bałtycki  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada wołowa nadziewana cielęciną i śledziem
  1. 1. Dzień wcześniej moczymy śledzia, kilkakrotnie wymieniając wodę.
  2. 2. Rybę czyścimy i drobno kroimy.
  3. 3. Bułkę moczymy w wodzie, a następnie odsączamy.
  4. 4. Cielęcinę myjemy i mielimy ze słoniną i bułką.
  5. 5. Do tak przygotowanej masy dodajemy posiekanego śledzia, rozgnieciony czosnek oraz jajo. Wszystko dokładnie mieszamy.
  6. 6. Wołowinę myjemy i czyścimy z tłuszczu oraz kości.
  7. 7. Rozbijamy mięso na cienki płat, nadając mu kształt prostokąta. Powierzchnię wygładzamy nożem i smarujemy nadzieniem.
  8. 8. Mięso zwijamy w roladę i obwiązujemy nitką.
  9. 9. Doprawiamy solą oraz pieprzem i zrumieniamy na rozgrzanym tłuszczu.
  10. 10. Przekładamy na blachę i polewamy tłuszczem.
  11. 11. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości.
  12. 12. Przed podaniem zdejmujemy z mięsa nić i kroimy na grube kawałki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina ryby wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.795