Rolada wołowa nadziewana cielęciną i śledziem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śledź bałtycki  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada wołowa nadziewana cielęciną i śledziem
  1. 1. Dzień wcześniej moczymy śledzia, kilkakrotnie wymieniając wodę.
  2. 2. Rybę czyścimy i drobno kroimy.
  3. 3. Bułkę moczymy w wodzie, a następnie odsączamy.
  4. 4. Cielęcinę myjemy i mielimy ze słoniną i bułką.
  5. 5. Do tak przygotowanej masy dodajemy posiekanego śledzia, rozgnieciony czosnek oraz jajo. Wszystko dokładnie mieszamy.
  6. 6. Wołowinę myjemy i czyścimy z tłuszczu oraz kości.
  7. 7. Rozbijamy mięso na cienki płat, nadając mu kształt prostokąta. Powierzchnię wygładzamy nożem i smarujemy nadzieniem.
  8. 8. Mięso zwijamy w roladę i obwiązujemy nitką.
  9. 9. Doprawiamy solą oraz pieprzem i zrumieniamy na rozgrzanym tłuszczu.
  10. 10. Przekładamy na blachę i polewamy tłuszczem.
  11. 11. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości.
  12. 12. Przed podaniem zdejmujemy z mięsa nić i kroimy na grube kawałki.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina ryby wołowina
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:6.51