Placek z porzeczkami

Placek z porzeczkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
8
Średnia 3.88 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Porzeczki czarne  g  x  kcal =  kcal
Porzeczki czerwone  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Placek z porzeczkami
  1. 1. Mąkę przesiewamy przez sito.
  2. 2. Do margaryny dodajemy jajka i miksujemy, aby powstała jasna, puszysta i jednolita masa.
  3. 3. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość miksujemy.
  4. 4. Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wlewamy do niej przygotowane ciasto.
  5. 5. Porzeczki przebieramy i dokładnie myjemy, po czym osuszamy.
  6. 6. Posypujemy ciasto porzeczkami.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do około 175ºC i pieczemy przez 0,5 godziny. Gotowe, ostudzone ciasto możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem.
    Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do około 175ºC i pieczemy przez 0,5 godziny. Gotowe, ostudzone ciasto możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.188