Placek z porzeczkami

Placek z porzeczkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
8
Średnia 3.88 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Porzeczki czarne  g  x  kcal =  kcal
Porzeczki czerwone  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Placek z porzeczkami
  1. 1. Mąkę przesiewamy przez sito.
  2. 2. Do margaryny dodajemy jajka i miksujemy, aby powstała jasna, puszysta i jednolita masa.
  3. 3. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość miksujemy.
  4. 4. Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wlewamy do niej przygotowane ciasto.
  5. 5. Porzeczki przebieramy i dokładnie myjemy, po czym osuszamy.
  6. 6. Posypujemy ciasto porzeczkami.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do około 175ºC i pieczemy przez 0,5 godziny. Gotowe, ostudzone ciasto możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem.
    Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do około 175ºC i pieczemy przez 0,5 godziny. Gotowe, ostudzone ciasto możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.742