Penne alla Norma

Penne alla Norma
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
4
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron penne  g  x  kcal = 0 kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Ser Ricotta  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Penne alla Norma
  1. 1. Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Posypujemy solą i odstawiamy na godzinę. Dzięki temu bakłażan nie będzie gorzki.
  2. 2. Penne gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Makaron nie powinien być rozgotowane, ale ugotowany al dente.
  3. 3. Warzywa myjemy i osuszamy. Pomidory kroimy w grubą kostkę, cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez wyciskacz.
  4. 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy cebulę, czosnek i doprawiamy papryką w proszku. Smażymy przez chwilę.
  5. 5. Dodajemy bakłażana, obficie posypujemy pieprzem i nakrywamy patelnię pokrywką. Smażymy przez około 4-5 minut, aż bakłażan puści sok, następnie zdejmujemy pokrywkę i smażymy przez kolejne 3-4 minuty.
  6. 6. Dodajemy pomidory, przecier pomidorowy, 100ml wody i posiekaną bazylię. Całość dusimy przez 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając.
  7. 7. Mieszamy powstały sos z ugotowanym makaronem, dodajemy ricottę, gotowe danie dekorujemy natka pietruszki.
    Mieszamy powstały sos z ugotowanym makaronem, dodajemy ricottę, gotowe danie dekorujemy natka pietruszki.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.771