Muffiny jagodowo-bakaliowe

Muffiny jagodowo-bakaliowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.27
11
Średnia 3.27 / 5 (11 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jagoda czarna  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Miód wielokwiatowy  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Muffiny jagodowo-bakaliowe
  1. 1. Jagody dokładnie płuczemy i osuszamy, a bakalie zalewamy na chwilę wrzątkiem.
  2. 2. Mąkę wraz z solą i proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski.
  3. 3. Jajka ubijamy z miodem.
  4. 4. Dodajemy miękkie masło i ubijaj jeszcze przez chwilę, aż składniki się połączą, a następnie wlewamy do mąki i całość dokładnie mieszamy.
  5. 5. Do ciasta wrzucamy jagody i bakalie, mieszamy.
  6. 6. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdego zagłębienia, do połowy wysokości wlewamy ciasto.
  7. 7. Muffiny wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175°C i pieczemy przez około 25-30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika za pomocą patyczka sprawdzamy, czy muffiny są w środku dopieczone.
    Muffiny wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175°C i pieczemy przez około 25-30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika za pomocą patyczka sprawdzamy, czy muffiny są w środku dopieczone.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.739