Dżem agrestowy

Dżem agrestowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.08
13
Średnia 3.08 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Agrest  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dżem agrestowy
  1. 1. Agrest przebieramy, usuwamy ogonki, a następnie myjemy.
  2. 2. Przekładamy agrest do rondla i dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
  3. 3. Przykrywamy rondel pokrywką i gotujemy owoce na najmniejszym palniku, często mieszając. Gotujemy przez około 1-1,5 godziny, aż dżem nabierze odpowiedniej konsystencji.
  4. 4. Przekładamy dżem do wyparzonych, suchych słoików i dokładnie zakręcamy.
  5. 5. Dno dużego garnka wykładamy dość grubą warstwą papierowego ręcznika kuchennego, a następnie wstawiamy słoiki z dżemem i zalewamy wodą, tak, aby były całkowicie lub częściowo zanurzone. Gotujemy przez 15-20 minut od momentu wrzenia wody.
  6. 6. Zapasteryzowany już dżem studzimy.
    Zapasteryzowany już dżem studzimy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.537