Dżem agrestowy

Dżem agrestowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.08
13
Średnia 3.08 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Agrest  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dżem agrestowy
  1. 1. Agrest przebieramy, usuwamy ogonki, a następnie myjemy.
  2. 2. Przekładamy agrest do rondla i dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
  3. 3. Przykrywamy rondel pokrywką i gotujemy owoce na najmniejszym palniku, często mieszając. Gotujemy przez około 1-1,5 godziny, aż dżem nabierze odpowiedniej konsystencji.
  4. 4. Przekładamy dżem do wyparzonych, suchych słoików i dokładnie zakręcamy.
  5. 5. Dno dużego garnka wykładamy dość grubą warstwą papierowego ręcznika kuchennego, a następnie wstawiamy słoiki z dżemem i zalewamy wodą, tak, aby były całkowicie lub częściowo zanurzone. Gotujemy przez 15-20 minut od momentu wrzenia wody.
  6. 6. Zapasteryzowany już dżem studzimy.
    Zapasteryzowany już dżem studzimy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.357