Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ser twarogowy półtłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Brzoskwinia  g  x  kcal =  kcal
Herbatniki  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mascarpone  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sernik z brzoskwiniami
  1. 1. Herbatniki drobno kruszymy i mieszamy z miękkim masłem.
  2. 2. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy do lodówki.
  3. 3. Ser, jeśli nie jest to ser potrójnie mielony, mielimy kilkukrotnie na maszynce do mięsa.
  4. 4. Do twarogu dodajemy ser mascarpone i cukier, po czym miksujemy.
  5. 5. Żelatynę rozpuszczamy w 3-4 łyżkach gorącej wody.
  6. 6. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru.
  7. 7. Łączymy ser z ubitą śmietaną oraz lekko przestudzoną żelatyną. Całość miksujemy.
  8. 8. Przekładamy masę serową do tortownicy, na herbatnikowy spód i wstawiamy do lodówki.
  9. 9. Brzoskwinie, powinny być miękkie i dojrzałe, kroimy na połówki, usuwamy pestki, a następnie obieramy i kroimy w plasterki.
  10. 10. Na tężejącym serniku układamy kawałki brzoskwiń i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.729