Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą

Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Suszone figi - 1 sztuka
Serek kozi - 50 g
Biała czekolada - 20 g
Miód pitny trójniak - 0.2 l
Imbir - wg. uznania
Tymianek cytrynowy - wg. uznania
Ocena
4.38
34
Średnia 4.38 / 5 (34 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą
  1. 1. Gotujemy miód pitny z dodatkiem wanilii, imbiru, ziaren pieprzu, skórki pomarańczowej.
  2. 2. Dodajemy figi i gotujemy około 1 minutę. Figi wraz z miodem schładzamy i odstawiamy na 24 godziny.
  3. 3. Serek kozi łączymy z mascarpone i płatkami białej czekolady.
  4. 4. Figi podajemy na serku kozim dekorując filetami pomarańczy, truskawkami i listkami tymianku cytrynowego.
    Figi podajemy na serku kozim dekorując filetami pomarańczy, truskawkami i listkami tymianku cytrynowego.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.204