Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą

Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Suszone figi - 1 sztuka
Serek kozi - 50 g
Biała czekolada - 20 g
Miód pitny trójniak - 0.2 l
Imbir - wg. uznania
Tymianek cytrynowy - wg. uznania
Ocena
4.4
35
Średnia 4.4 / 5 (35 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Figi gotowane w miodzie pitnym na kozim serku z białą czekoladą
  1. 1. Gotujemy miód pitny z dodatkiem wanilii, imbiru, ziaren pieprzu, skórki pomarańczowej.
  2. 2. Dodajemy figi i gotujemy około 1 minutę. Figi wraz z miodem schładzamy i odstawiamy na 24 godziny.
  3. 3. Serek kozi łączymy z mascarpone i płatkami białej czekolady.
  4. 4. Figi podajemy na serku kozim dekorując filetami pomarańczy, truskawkami i listkami tymianku cytrynowego.
    Figi podajemy na serku kozim dekorując filetami pomarańczy, truskawkami i listkami tymianku cytrynowego.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.734