Konserwowe mirabelki

Konserwowe mirabelki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.25
8
Średnia 4.25 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mirabelka  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Konserwowe mirabelki
  1. 1. Mirabelki myjemy, osuszamy i drylujemy.
  2. 2. Do rondla wlewamy ocet, wodę i wsypujemy cukier. Mieszamy i zagotowujemy.
  3. 3. Dodajemy mirabelki i gotujemy na małym ogniu przez około 3-4 minuty.
  4. 4. Odcedzamy owoce i przekładamy je do czystych, wyparzonych słoików, a do pozostałej zalewy dodajemy cynamon, goździki i skórkę startą z cytryny i gotujemy przez 10-12 minut, na dużym ogniu.
  5. 5. Zalewę przecedzamy i zalewamy nią mirabelki.
  6. 6. Słoiki dokładnie zakręcamy, stawiamy do góry dnem i pozostawiamy tak aż do ostygnięcia.
    Słoiki dokładnie zakręcamy, stawiamy do góry dnem i pozostawiamy tak aż do ostygnięcia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.638