Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Duszone udko królicze z torcikiem z buraka i brukselki na sosie cebulowo kminkowym

Duszone udko królicze z torcikiem z buraka i brukselki na sosie cebulowo kminkowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.86
28
Średnia 3.86 / 5 (28 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszone udko królicze z torcikiem z buraka i brukselki na sosie cebulowo kminkowym
  1. 1. Udko królika marynujemy w czosnku, świeżym tymianku, zielu angielskim, liściu laurowym, pieprzu i soli z dodatkiem włoszczyzny.
  2. 2. Smażymy udko wraz z warzywami i marynatą.
  3. 3. Podlewamy białym winem, po odparowaniu alkoholu dodajemy wodę i pomału dusimy do miękkości.
  4. 4. Czerwona cebulę pokrojoną w piórka smażymy na oliwie, dodając czerwone wino.
  5. 5. Po częściowym odparowaniu wina dodajemy część wywaru i warzyw pozostałych po duszeniu mięsa.
  6. 6. Całość blenderujemy doprawiając solą, pieprzem i kminkiem.
  7. 7. Z ugotowanego buraka wycinamy pożądany kształt, doprawiamy solą, pieprzem lekko marynując w oliwie z dodatkiem musztardy Dijon.
  8. 8. Blanszowaną brukselkę przesmażamy z czosnkiem, solą i pieprzem. Warzywa układamy na przemian tworząc torcik.
    Blanszowaną brukselkę przesmażamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
Warzywa układamy na przemian tworząc torcik.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.628