Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Duszone udko królicze z torcikiem z buraka i brukselki na sosie cebulowo kminkowym

Duszone udko królicze z torcikiem z buraka i brukselki na sosie cebulowo kminkowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.9
29
Średnia 3.9 / 5 (29 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Burak ćwikłowy  g  x  kcal =  kcal
Brukselka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal = 0 kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Duszone udko królicze z torcikiem z buraka i brukselki na sosie cebulowo kminkowym
  1. 1. Udko królika marynujemy w czosnku, świeżym tymianku, zielu angielskim, liściu laurowym, pieprzu i soli z dodatkiem włoszczyzny.
  2. 2. Smażymy udko wraz z warzywami i marynatą.
  3. 3. Podlewamy białym winem, po odparowaniu alkoholu dodajemy wodę i pomału dusimy do miękkości.
  4. 4. Czerwona cebulę pokrojoną w piórka smażymy na oliwie, dodając czerwone wino.
  5. 5. Po częściowym odparowaniu wina dodajemy część wywaru i warzyw pozostałych po duszeniu mięsa.
  6. 6. Całość blenderujemy doprawiając solą, pieprzem i kminkiem.
  7. 7. Z ugotowanego buraka wycinamy pożądany kształt, doprawiamy solą, pieprzem lekko marynując w oliwie z dodatkiem musztardy Dijon.
  8. 8. Blanszowaną brukselkę przesmażamy z czosnkiem, solą i pieprzem. Warzywa układamy na przemian tworząc torcik.
    Blanszowaną brukselkę przesmażamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
Warzywa układamy na przemian tworząc torcik.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Duszenie
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.617